Hartverwarmende J.A.E. op Nieuwjaarsduik-editie Club 3voor12/Utrecht

Rustig swingen tijdens een relaxte zondagnamiddag

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Gerard Kollaard ,

Ook dit jaar was Club3voor12/Utrecht van de partij tijdens de traditionele Nieuwjaarsduik, de eerste Culturele Zondag van 2015. Om het jaar rustig te beginnen spelen de drie acts in een intieme setting en niet of nauwelijks versterkt. In een gezellig druk dB’s konden de bezoekers zittend luisteren naar de gelaagde indiepop van Valour Up Twice, de hartverwarmende raps van J.A.E. en popliedjes met Afrikaanse ritmes van The Brahms.

Valour Up Twice
Valour Up Twice heeft de eer om als eerste een muzikale duik in het nieuwe jaar te mogen nemen. De indierockband met drie Utrechtse leden en één uit Schijndel speelt fijne indiepopliedjes en langer uitgesponnen nummers die vandaag een semi-akoestisch jasje hebben gekregen. Tijdens de set komt veel materiaal langs van het nieuwe album Reap / Sow, dat de band op 21 februari presenteert in W2 in Den Bosch.

J.A.E.
We kennen J.A.E. (Je Afrikaanse Excellentie) als één van de MC's van StropStrikkers en van zijn solowerk. In plaats van de beats en samples waarover hij normaal rapt, laat J.A.E. zich vandaag begeleiden door drums en percussie van Dizzi Geetha (LaVette). Het resultaat is verrassend: vooral de teksten van Je Afrikaanse Excellentie komen nu extra goed binnen. Voorafgaand aan het laatste nummer laat J.A.E. alle aanwezige bezoekers opstaan, om op deze relaxte zondagmiddag ook de spieren wat los te gooien. Een hartverwarmende show.

The Brahms
Het jonge viertal The Brahms won in 2014 De Utrecht Popprijs. Met twee gitaren, drums, toetsen en glockenspiel spelen ze veel nummers van de EP Meraki die op 3 maart verschijnt. In niets is te merken dat ze de avond hiervoor de verjaardag van gitarist Thomas Braam hebben gevierd. De indiepop-songs met subtiele Afrikaanse ritmes zorgen voor een muisstil dB’s. Toepasselijk is het verhaal over 'Golden', één van de nummers van de nieuwe EP, dat is geschreven op dezelfde plek waar de band nu speelt. Aan het eind van een sessie in een van de oefenruimtes had de band het gevoel dat ze iets goeds te pakken hadden. Meteen boekten ze nog twee uur bij om het nummer af te kunnen maken.


Gezien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik-editie met Valour Up Twice, J.A.E. en The Brahms, zondag 11 januari 2015 @ dB’s