Charl Delemarre wint Slag om Stukafest 2015

Drie acts strijden om laatste plek op studentenkamerfestival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Maarten Pullen ,

In aanloop naar Stukafest Utrecht werd op donderdag 8 januari de Slag om Stukafest georganiseerd. Daarbij streden drie Utrechtse bands om de laatste plek in het programmaboekje van Stukafest 2015, waarvoor op woensdag 4 februari verschillende studentenkamers hun deuren openen. In een gezellig druk Hofman Café ging singer-songwriter Charl Delemarre er met de winst vandoor.

Het instrumentale duo Alfonso y señor León opent de avond, waarna de vierkoppige popband Tim Dawn en de bluesfolk singer-songwriter Charl Delemarre het podium in Café Hofman betreden. Het lijkt op voorhand een uitgelezen zaak: Charl Delemarre ging er immers recentelijk al met de hoofdprijs van de Grote Prijs van Nederland vandoor. Maar na het eerste optreden, blijkt het een stuk lastiger voor de jury dan op voorhand gedacht. “Het is appels met peren vergelijken. Alle drie de bands zijn in hun eigen genre talentvol en speciaal”, vertelt jurylid Marcel Kamphuis (o.a. ComedyHuis, Hofman Café). 

Het juryoordeel
Na lang en kritisch beraad door juryleden Kamphuis, Ad Pontier (Nordic Delight) en Sal Priem (3voor12/Utrecht), kiezen ze de act die volgens hen kleinkunst en popmuziek op succesvolle wijze combineert: Charl Delemarre. “We vinden deze act het best passen in de programmering van Stukafest Utrecht”, aldus jurylid Sal Priem.

Stukafest Utrecht
Naast Charl Delemarre staan dit jaar onder meer Spinvis, Emil Landman en on eva op Stukafest Utrecht. De Utrechtse muziekscene is dus goed vertegenwoordigd op het populaire huiskamerfestival. Naast muziek is er ook ruimte voor andere disciplines. Zo is er ondere andere een speciale NK Poetry Slam-kamer, een theaterkamer door Theater Kikker en zijn er dans-, cabaret- en filmvoorstellingen. Het eindfeest wordt georganiseerd in poppodium EKKO. Kaarten zijn vanaf nu online beschikbaar per ronde of als passe-partout met toegang tot het eindfeest.

Gezien: Alfonso y señor León, Tim Dawn en Charl Delamarre, donderdag 8 januari 2015 @ Hofman Café, Utrecht

Te zien: Charl Delemarre, Spinvis, on eva, Emil Landman e.a., woensdag 4 februari 2015 @ verschillende huiskamers, Utrecht