Romanovs zet versterkers op 11

Rinze Voorberg presenteert met kersverse band nieuwe EP tijdens Club 3voor12/Utrecht

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Romanovs begon als het eenmansproject van voormalig Kids With Guns-bandlid Rinze Voorberg, maar is in de afgelopen maanden uitgegroeid tot een heuse band. Op 26 februari presenteert Romanovs hun eerste EP Crucifixation in de nieuwe bandformatie. Dit doen ze uiteraard tijdens Club 3voor12/Utrecht.

Voorberg begon al met muziek maken onder de naam Romanovs toen hij nog in Kids With Guns zat. "Ik heb het er toen gewoon naast gedaan en in m’n eentje alles opgenomen, op een vrij crappy houtje touwtje manier." Het idee om van Romanovs een band te maken, kwam voort uit verschillende factoren. "Ik ontmoette mensen die er oor naar hadden. Plus Kids With Guns ging uit elkaar ging; we waren klaar met wat we wilden doen." aldus Voorberg.

Al een week na het uiteen gaan van de vorige band, begaf Voorberg zich naar de oefenruimte om zich te storten op het nieuwe materiaal voor Romanovs. "We wilden het muziek maken voortzetten, maar dan in een andere vorm, met andere mensen en met een ander soort muziek." vertelt Voorberg in 3voor12/Utrecht Radio. Romanovs is volgens hem vooral meer gitaar-gericht: "Het is mijn doel om elektronische instrumenten als synthesizers van het podium weg te houden en echt terug te gaan naar de roots; meer richting de stijl van de garageband van toen ik veertien was. Het is keihard knallen en de versterker op 11 zetten. Daarnaast ben ik zelf gaan zingen, dat is ook wel een groot verschil."

De kersverse band heeft zich de afgelopen tijd niet alleen voorbereid op het spelen als band en het voor elkaar krijgen van een live set, ze hebben tegelijkertijd ook een nieuwe EP opgenomen. "Dat was even 'schouders eronder', maar we hebben alles toch in rappe tijd voor elkaar gekregen."

Eerder bracht Voorberg al twee EP’s uit onder de naam Romanovs. Tijdens de Club 3voor12/Utrecht editie van februari wordt de nieuwe EP Crucifixation aan het publiek gepresenteerd. "We zijn klaar om te gaan beuken." aldus Voorberg.  


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Romanovs, Rhinorino en Pocket Knife Army, donderdag 26 februari 2015 @ dB’s, Utrecht. Toegang is gratis!