Kort Utrechts Popnieuws Week 6 Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Soestvrijstaal, Vivants, VanDryver, Blubberpad, Mary Fields, Number Nine en Frenquency

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Soestvrijstaal, Vivants, VanDryver, Blubberpad, Mary Fields, Number Nine en Frenquency

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Soestvrijstaal, Vivants, VanDryver, Blubberpad, Mary Fields, Number Nine en Frenquency en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Soestvrijstaal trapt 2015 af met dj-editie op 6 februari
Op vrijdag 6 februari organiseert jongerenplatform Soestvrijstaal de tweede podiumavond van dit seizoen. Deze editie staat in het teken van elektronische dansmuziek. Zes jonge, lokale dj’s en producers zijn uitgenodigd om het publiek van de beste beats te voorzien en het dak van Artishock eraf te blazen. De avond wordt begonnen door No ‘L, Max Vermeulen en The Ripper die de veelzijdigheid van electro en house laten horen. Artez, winnaar van Kunstbende Utrecht, neemt vervolgens het stokje over waarna DJ Narmy een exclusieve samenwerking aangaat met Tracemaker voor een spectaculaire afsluiting. Speciaal voor deze dj-editie gaat de avond een uur langer door, tot 02.00 uur. Dit seizoen introduceert Soestvrijstaal een entreeprijs van €2,50 voor de podiumavonden. Om de hoogstaande kwaliteit én de toegankelijkheid van de avonden te bewaken in een tijd van teruglopende subsidies, heeft de organisatie besloten om de jongeren om deze kleine bijdrage te vragen. Artishock is vanaf 20.30 uur open.

VanDryver presenteert nieuwe single op Cross-Linx

Het uit Middelburg afkomstige maar ook uit Utrechtse muzikanten bestaande VanDryver presenteert zijn nieuwe single ‘Defender’ op het reizende Cross-Linx festival dat van 11 t/m 14 februari plaatsvindt in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Groningen. De single is de eerste kennismaking de nieuwe, ‘indie-classical’ sound van VanDryver, waarbij hoorn, fluit, vibrafoon en saxofoon elkaar samengaan met minimal music en indierock. In de studio bij producer Pim van de Werken werken de drie kernleden aan een debuutalbum waarop ze de spannende cross-over tussen klassiek en pop verder wordt uitgediept. ‘Defender’ is te verkrijgen als een gelimiteerde 7” vinyl single, voorzien van illustraties van Wijtze Valkema. Daarnaast is de single te koop via iTunes, te streamen via Spotify en te vinden op bandcamp.


Wéér een nieuwe track van Vivants

Eerder deze maand bracht Vivants, een formatie bestaande uit Lazy, Jae Fly, het roodharige duo Aaumffie en producer Apollo de debuut EP 'Bon Vivants' uit. Alsof dat nog niet genoeg was dropte het kamp Vivants afgelopen week alweer een nieuwe track. Deze keer is de beurt aan Jae Fly met het nummer 'Sides'. De productie is net als in alle andere nummers verzorgd door Apollo.


Number Nine releast nieuwe single en zet in op invasie van Engeland
‘My own Tracks’ is de derde en laatste single van meest recente Number Nine-album Wiser than Before. Het verschijnen van de single op 7 februari is een goede aanleiding voor een feestje. En dat is natuurlijk nooit weg: op de releasedag treedt de band ‘s avonds vanaf 21.30 uur op in Stathe in Utrecht. Eind februari gaat Number Nine een week naar het Verenigd Koninkrijk voor vier optredens in Londen en Manchester.


Jan Schellink begint nieuw ambitieus project Blubberpad
Een blubberpad ga je beter niet op omdat:
1) Anders je schoenen vies worden.
2) Misschien een van je schoenen zich vastzuigt en uitgaat.
Maar blubberpad is ook het nieuwe project van de onvolprezen Jan Schellink. In 2015 brengt Schellink in eigen beheer twaalf Blubberpad solo cd's uit. Elke maand verschijnt er één cd in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. Deze cd’s zijn los te bestellen of je kunt je inschrijven op de verzamelbox. De box bevat behalve alle twaalf cd’s ook een extra unieke bonus cd! Bestellen/inschrijven kan via de mail: vragen@firmabeweegreden.nl. De eerste cd is inmiddels verschenen. Fragmemten daarvan zijn op soundcloud te horen.

Video: ‘Kim Jong Was Ill’ van Mary Fields
Mathcore-band Mary Fields heeft zijn tweede, officiële video uitgebracht, ditmaal voor het nummer ‘Kim Jong was Ill’. In de video zie je beelden van de Engelse tour van vorig jaar.

Nieuwe EP voor Frenquency
Vandaag is op Saturate records de Greyscale EP van producer Frenquency verschenen, met daarop vijf nieuwe tracks en acht (!) remixes.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht