Koele new wave, dansbare indie en puntige garagepunk op eerste Club van 2015 Koele new wave, dansbare indie en puntige garagepunk op eerste Club van 2015

Boner Petit trekt veel bezoekers met allereerste optreden ooit

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Wouter van de Kamp

Koele new wave, dansbare indie en puntige garagepunk op eerste Club van 2015

Boner Petit trekt veel bezoekers met allereerste optreden ooit

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Wouter van de Kamp ,

De weersvoorspellingen voor de dag waarop de eerste reguliere Club 3voor12/Utrecht-editie van 2015 plaats zou vinden, zijn niet optimaal. Desondanks trotseerden drie bands samen met het publiek de mogelijke sneeuw om zich in een warm en gezellig dB’s te presenteren. Tijdens het eerste optreden begint het inderdaad te sneeuwen, maar dat zorgt eigenlijk alleen maar voor nog meer sfeer. Hier ons verslag van Couleur Café’s koele new wave, Close Ups dansbare indie en Boner Petits allereerste optreden.

Couleur Café
Van Couleur Café is niet alleen muzikaal duidelijk waar de mosterd vandaan wordt gehaald, ook de podiumpresentatie en kleding verwijzen naar een typische scene uit de jaren tachtig. De gitarist en bassist kijken vooral veel naar hun schoenen en frontman Marnix Vinkenborg is met zijn oogschaduw, lippenstift, oorbel en open shirt een kruising tussen Robert Smith (hij heeft zelfs dezelfde gitaarversterker) en een vroege Nick Cave. Het waaierende gitaargeluid laat ook horen dat de band is geïnspireerd door de donkere new wave uit die tijd en de shoegaze van wat latere jaren. In tegenstelling tot de vaak verveelde zang van shoegaze-bands uit die tijd, kent Vinkenborg geen remmingen en schreeuwt het uit. Een aantal nummers eindigt nogal abrupt en soms is er meer sprake van sfeer dan een daadwerkelijk liedje, maar daar tussendoor laat het piepjonge viertal (Vinkenborg is nog maar 17) met spannende geluiden en sterke wendingen merken zeker potentie te hebben.


Close Up

Close Up staat voor het eerst in zijn vijfjarig bestaan op de Club. Na een druk najaar met meer dan twintig Popronde-shows is dit ook de eerste show van het Utrechtse viertal in 2015. In een interview op onze site vertelden ze hoe het spelen op de Popronde hen heeft gevormd, en dat ze meer na zijn gaan denken over hoe de band moet klinken. Op het podium blijkt ook dat de mannen ondanks hun jonge leeftijd goed weten waarmee ze bezig zijn: de dansbare indiepop wordt strak uitgevoerd en is uitermate geschikt voor commerciële kanalen zoals 3FM. De nieuwe single 'Vixen', vanavond in een lekker ruige uitvoering, heeft zeker de potentie om het tot een radio-hitje te schoppen. Ook de andere nieuwe nummers doen uitkijken naar de nieuwe EP die dit voorjaar verschijnt.

Boner Petit

De muzikanten van Boner Petit willen misschien nog een beetje onder de radar blijven, maar het is wel de band die de meeste bezoekers op de been brengt. Op het podium verder geen geheimzinnige poespas: met de klassieke opstelling van gitaar, bas en drums jaagt de band er onder leiding van zangeres Annelotte in iets meer dan een kwartier ongeveer zes puntige garagepunkliedjes doorheen. Naast de kort geleden uitgebrachte single 'Space' blijkt de band nog meer nummers met hitpotentie te hebben. Gitarist Brian vertelt na het optreden dat ze vooral plezier willen hebben. De lol die de band vanavond bij zijn allereerste optreden ooit heeft straalt in ieder geval ook over naar de aanwezige bezoekers.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht januari met Couleur Café, Close Up en Boner Petit, donderdag 29 januari 2015 @ dB’s, Utrecht
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht