Kort Utrechts Popnieuws Week 49

030303, Vivants, Waking Skies, Offerblok, City Lights, OverDonderd

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor 030303, Vivants, Waking Skies, Offerblok, City Lights en OverDonderd.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

030303 meets Haendehoch! Phonographics in dB’s
Dubbel feest op vrijdag 11 december in dB’s. Het Utrechtse house-collectief 030303 organiseert die avond een party samen met het Utrechtse platenlabel Haendehoch! Phonographics. Het label brengt 7" vinyl platen uit van tracks die anders in de digitale vergetelheid dreigen te raken. Op de tweede release van het label staan nummers van Antoni Maiovvi and eCe boas. Antoni Maiovvi staat deze avond ook op het podium. De uit Bristol afkomstige maar nu in Berlijn wonende producer wordt geïnspireerd door obscure disco, synth disco and Italo-disco. Op de line-up staan verder 030303-sterkhouders Freek Fabricius en DJ Bohm en de uit Lunetten afkomstige Tibor Kocsis. O ja, 030303 bestaat ook nog eens 10 jaar. Een dubbel feest dus, dat om 23.00 uur begint.
 
Nieuwe single voor Vivants en Grote Prijs van Nederland voor Jae Fly en Lazy
Vorige week is de nieuwe single van het Amersfoortse hiphopcollectief Vivants verschenen. 'V For Vivants 2.0' is de opvolger van de eerste Vivants-video genaamd 'V For Vivants'. 2.0 is tevens een startschot voor een reeks nieuwe singles. Vivants-leden Jae Fly en Lazy zijn overigens door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en zijn op donderdag 10 december te zien bij de halve finale, in EKKO.

'Sleepless Nights' is eerste single van Waking Skies
In september berichtten we al dat poprockband Waking Skies (voorheen de Band van Van der Lende) bezig was met twee nieuwe singles. De eerste, met de titel 'Sleepless Nights' is deze week verschenen. Op zaterdag 12 december speelt Waking Skies in de finale van bandwedstrijd Nu of Nooit in de Limburgzaal (PLT) in Heerlen, met als inzet een optreden op Pinkpop 2016.

Offerblok brengt nieuw album uit
Six Butchers Left is het nieuwe album van de vanuit Utrecht en Eindhoven opererende metal-/rockband Offerblok. Voorlopig is het album alleen digitaal beschikbaar.

City Lights geeft voorproefje van Night Kid EP
De Amersfoortse producer City Lights heeft een nieuwe track online gezet. ‘The Scream’ is afkomstig van de nog te verschijnen Night Kid EP.

OverDonderd biedt een nieuw podium in Utrecht
Sinds kort biedt Café De Donder muzikanten elke laatste zondag van de maand een podium om zichzelf te laten zien en horen. Dat gebeurt onder de naam OverDonderd en het idee erachter is dat de aanwezige gasten zich kunnen laten overdonderen door leuke en bijzondere bands. De Donder is een knus café met een klein podium voor muzikanten. Naast bands is er ook ruimte voor singer-songwriters, smartlappen en andere acts. “Lekker divers, zolang het maar klein en bijzonder is”, noemen de organisatoren het. OverDonderd zoekt daarom naar muzikaal talent dat voor een bescheiden vergoeding wil komen spelen en nét even anders is. Je mag eventueel wat covers aan het repertoire toevoegen en het is ook handig wanneer je het drumstel thuis kunt laten en met cajon in staat bent om tóch een onuitwisbare indruk achter te laten. Interesse? Stuur dan een mail met een bio en een link naar je Facebook-pagina en YouTube-materiaal naar overdonderdopzondag@gmail.com.
OverDonderd vindt plaats op elke laatste zondag van de maand in café De Donder op de Willem van Noortstraat 65. Bands starten om 17.30 uur en spelen 2 sets van 45 minuten.