3voor12/Utrecht tipt, week 51

DOOL, Grandmaster Flash, How To Throw a Christmas Party, This Leo Sunrise, Case Mayfield

Tekst: Simone van Hugten ,

Deze week kun je op verschillende manieren inluiden. Zo start je het weekend met de knallende rock van DOOL en de old-school hiphopbeats van Grandmaster Flash, om daarna door te gaan naar de tokkelliedjes van This Leo Sunrise of Case Mayfield. Al een enorm kerstgevoel? How To Throw a Christmas Party staat voor je klaar op zondag. Genoeg te beleven in de laatste week voor kerst.

Wie: DOOL + Holy
Wat: dark rock, gotische pop

Wanneer: 18 december 2015 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: €10

Je kon niet om Ryanne van Dorst heen afgelopen tijd. Ze maakte vunzige grapjes in Expeditie Robinson, ruilde van partner bij Jouw Vrouw, Mijn Vrouw en ging bij de EO ook nog op zoek naar God. Maar laten we vooral niet vergeten dat ze ook nog eens keiharde muziek maakt. Eerst als Elle Bandita, maar nu met haar nieuwe band DOOL. Samen met leden van The Devil’s Blood zal ze in dB’s de trommelvliezen uit je oren rocken. DOOL neemt duistere, bijna doomband Holy mee als voorprogramma. Als je van luid houdt weet je waar je moet zijn vrijdag.

Wie: Grandmaster Flash
Wat: old-school hiphop, funk
Wanneer: 19 december 2015 (22.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: €15

Een legende strijkt neer in Utrecht: hiphop-pionier Grandmaster Flash zal in TivoliVredenburg laten zien dat hij nog steeds de master van de draaitafel is. Samen met zijn groep The Furious Five is de inmiddels 57-jarige Amerikaan Joseph Suddles, zoals ‘ie echt heet, als allereerste hiphop-act toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame. Begrijpelijk, aangezien hij aan de wieg stond van het scratchen en het mixen van platen. Tot in de late uurtjes speelt hij zowel classics als underground werk, dus bereid je voor op een goed feestje.

Wie: How To Throw a Christmas Party
Wat: kerstmuziek, folk, swing
Wanneer: 20 december 2015 (15.30 uur)
Waar: Tivoli De Helling
Schade: €17

Zit je volledig in de kerststemming en hangt je huis al vol met lampjes en Kerstmannen? Dan zit je goed bij de matinee van How To Throw a Christmas Party. De zondag voor Kerst zal dit extravagante 25-koppige kerstcollectief, waaronder Mevrouw Tamara, het kerstverhaal net even anders vertellen en laten horen. Denk aan Sufjan Stevens en The Flaming Lips maar dan met een explosie aan glitters, een koor en een grote band. Dit jaar draaien de liedjes om vluchtelingen en gaat de albumopbrengst tevens naar Stichting Bootvluchteling. Zo ga jij dus swingend én bewust de kerstdagen in.

Wie: This Leo Sunrise
Wat: alt-folk, indie
Wanneer: 20 december 2015 (19.30 uur)
Waar: Vechtclub XL
Schade: €5

Als je na zo’n middag vol kerst even iets ander wilt, kun je ’s avonds meteen door naar het releasefeest van This Leo Sunrise. In november kwam hun vijfde plaat Do Not Always See uit, volgens 3voor12/Utrecht een prachtige country/folkplaat vol bijzondere contrasten. Prettige alt-folk voor bij de open haard terwijl het buiten ijskoud is, maar ook harde gitaren en violen worden niet geschuwd door deze Utrechtse band. Speciaal voor hun show in de Vechtclub XL verzorgt Quinten Swagerman de te gekke visuals. Benieuwd geworden? Je weet waar je moet zijn!

Wie: Case Mayfield + Mountaineer
Wat: singer-songwriter

Wanneer: 20 december 2015 (20.00 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: €10 (reserveren via hetwerfkelderconcert@gmail.com)

Op dezelfde avond als This Leo Sunrise maar net zo bijzonder: het Werfkelder Concert met in deze editie (de 10e en ook nog eens de kersteditie) Case Mayfield. Deze eigenzinnige Volendamse singer-songwriter zal akoestisch veel van zijn nieuwe liedjes ten gehore brengen. Marcel Hulst uit aka Mountaineer verzorgt met zijn kalme tokkelliedjes het voorprogramma. De avond zal een speciaal tintje krijgen door de aanwezigheid van vluchtelingen uit het opvangcentrum in Kanaleneiland. Zij zijn uitgenodigd voor een diner en zullen daarna ook het concert bijwonen. Op naar Kargadoor als je hierbij wilt zijn.