3voor12/Utrecht tipt, week 49

Amber Gomaa, Rogier Pelgrim, Bombino, Sue the Night

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week kun je groots talent bewonderen op intieme locaties. Zo staat Amber Gomaa in Stathe en Rogier Pelgrim in Hofman Café. Op donderdagavond neemt Bombino je met opzwepende Afrikaanse muziek mee naar zijn thuisland en Sue The Night luidt op gepaste wijze het weekend in.

Wie: Amber Gomaa
Wat: singer-songwriter/pop
Wanneer: woensdag 2 december 2015 (20.30 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 7,50

Twee keer in de maand worden er in Stathe opkomende bands uit Nederland verwelkomd. Deze week is het de beurt aan Amber Gomaa. Zij is de vrouw die ooit de backing vocals van Alain Clark verzorgde en tegenwoordig in de band van Jett Rebel te zien en horen is. Ook solo doet Amber het goed; ze maakt dansbare pop met funk- en soulinvloeden. Hoog tijd om dat komende woensdag in Stathe te aanschouwen.

Wie: Rogier Pelgrim
Wat: singer-songwriter/pop
Wanneer: donderdag 3 december 2015 (21.30 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: Gratis

Ooit was hij zanger van de rockband Nuclear Playground. Toch besloot de veelbelovende Rogier Pelgrim drie jaar later een EP uit te brengen als solo-artiest. Dat bracht hem bij zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songerwriter van Nederland’. Op donderdag speelt hij voor jou in Hofman. Verwacht een avond vol avontuurlijke verhalen in de vorm van pakkende en melancholische liederen.

Wie: Bombino
Wat: Afrikaanse folk/pop
Wanneer: donderdag 3 december 2015 (20.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 18
 
Bombino wordt ook wel de ‘Jimi Hendrix van de woestijn’ genoemd. Dat heeft een reden: zijn gitaarspel is doorleefd en opzwepend. Meezingen tijdens zijn optredens is helaas lastig, Bombino zingt namelijk in de taal van zijn stam de Toearegs, een nomadenvolk dat in de Sahara leeft. Op donderdagavond brengt hij dat stukje Afrika naar Utrecht.

Wie: Sue the Night
Wat: Indie/pop
Wanneer: vrijdag 4 december 2015 (20.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

In februari was Sue the Night voor het eerst in EKKO te bewonderen, aankomende vrijdag mogen we nog een keer. De sound van deze singer-songwriter heeft iets weg van Fleetwood Mac meets Madonna, maar toch totaal vernieuwend. Komt dat zien!