Dichter Ingmar Heytze geeft tips voor festival deBeschaving Dichter Ingmar Heytze geeft tips voor festival deBeschaving

De échte Utrechter vertelt waar je heen moet

, Door: Jett Ruigrok

Dichter Ingmar Heytze geeft tips voor festival deBeschaving

De échte Utrechter vertelt waar je heen moet

Door: Jett Ruigrok ,

De Utrechtse dichter Ingmar Heytze staat 27 juni op festival deBeschaving. Een festival dat dit jaar in het teken staat van de Tour de France. Ingmar Heytze geeft vier tips om het festival het leukst te beleven.

Heytze houdt van Utrecht als geen ander. Hij verheugt zich op de tour en het festival. “Wat ik zelf ga doen? Vertellen over de Tour die als een uitzinnige karavaan op Utrecht af dendert, en hoe je je daar als Utrechter het beste toe kunt verhouden. Analyse met fietsverhalen, stadsanekdotes en wellicht samenzang.”

Maar waar moet je nu, naast Ingmar natuurlijk, ook écht heen op 27 juni? 

Afterpartees

“Op elk festival hoort minstens één band als Afterpartees. Deze band is jong, snel, hard, gezegend met een tomeloze energie en wars van gekwelde, heilige ernst.”

Typhoon

De Utrechter kijkt erg uit naar dit optreden. Heytze: “Een van de beste, meest persoonlijke en vitale rappers van dit moment. Ik heb ‘m nog nooit live gezien, en kijk daar zeer naar uit.” 

Kleinkunstenaar Mike Boddé

“Mike Boddé is naar mijn mening de grappigste liedjesschrijver van Nederland. Als ik het niet meer zie zitten hoef ik alleen maar ‘Een Zweedse neger’ of 'Jaap speelt gitaar’ te draaien. Dan kan ik er weer dagenlang tegen aan.”

Sea Change

“Van deze band had ik nog nooit gehoord. Als ik het luister blijkt het een buitenechtelijk kind van PJ Harvey en Talk Talk. Wonderschoon en sferisch. Ik ben heel benieuwd hoe dat live gaat werken.” 


Geheime backstage-sessies

Ingmar Heytze treedt zaterdag zelf op in de Cirque de la Science-tent. In deze tent zijn ook de 3voor12/Utrecht-intermezzo’s van Kim Janssen en Danibal. Samen met deze muzikanten organiseert 3voor12/Utrecht twee geheime backstage-sessies. Hier is Ingmar Heytze bij, maar ook jij als bezoeker kan het meemaken.

Wil je bij de geheime backstage-sessies zijn? Kom dan om 15 uur (voor Danibal) en 16.15 uur (voor Kim Janssen) naar de brug bij de Cirque de la Science-tent. Daar staat 3VOOR12/Utrecht om per sessie 25 bandjes uit te delen. Je wordt dan - met bandje! - gelijk begeleid naar de geheime backstage-sessie. Meer info >>

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht