3voor12/Utrecht presenteert Kim Janssen en Danibal op festival deBeschaving

Ook host 3voor12/Utrecht geheime backstagesessies op het festival

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Muziekplatform 3voor12/Utrecht organiseert een exclusief muziekprogramma op festival deBeschaving met de Utrechtse muzikanten Kim Janssen en Danibal. De muzikanten geven in de Wetenschapstent enkele akoestische intermezzo’s. Ook vinden er met deze muzikanten twee geheimzinnige 3voor12/Utrecht-backstagesessies plaats op een idyllisch stuk van de Botanische Tuinen. Deze sessies zijn alleen toegankelijk voor bezoekers die op deBeschaving een exclusief polsbandje weten te bemachtigen. Via Twitter en Facebook maakt 3voor12/Utrecht bekend hoe je dat doet. Kortom: een bijzondere kans om nog meer te ontdekken tijdens je festivalbezoek.

Kim Janssen

Innerlijke rust, intimiteit en tijdloosheid staan equivalent voor Kim Janssens muziek. Janssens muziek ligt op het raakvlak van folk en klassiek, waarbij hij er niet voor schuwt om een honderdkoppig kerkkoor en wat strijkers toe te voegen. Op deBeschaving gaat Janssen echter terug naar de basis: zijn gitaar en stem. Janssen heeft al menig publiek voor zich gewonnen, zoals blijkt uit lovende kritieken van onder meer The Guardian, Volkskrant en OOR.

Danibal

De Utrechtse mondharpspeler Danibal neemt een bijzondere plek in binnen het muzieklandschap. Danibal improviseert en musiceert met mondharpen, live loops en stem. Zijn spel vult hij aan met exotische zangtechnieken: boventonen, donker gegrom, beatbox of gejodel. De nummers zijn doorspekt met elementen uit diverse culturen, die hij omzet in eigentijdse, ritmische muziek.


Te zien: Kim Janssen en Danibal powered by 3voor12/Utrecht tijdens Festival deBeschaving, zaterdag 27 juni 2015 @ Botanische Tuinen Utrecht, entree is € 31 

Like en volg 3voor12/Utrecht op Facebook en Twitter om een polsbandje te bemachtigen voor de exclusieve backstagesessies tijdens festival deBeschaving.