Voetjes van de vloer met CUT_, Falco Benz en Cookachoo Voetjes van de vloer met CUT_, Falco Benz en Cookachoo

Een drukke, zomerse, warme en dansbare vrijdagavond op Tweetakt/Kaap

, Tekst: Lane Reckman Beeld: Jostijn Ligtvoet (archief)

Voetjes van de vloer met CUT_, Falco Benz en Cookachoo

Een drukke, zomerse, warme en dansbare vrijdagavond op Tweetakt/Kaap

Tekst: Lane Reckman Beeld: Jostijn Ligtvoet (archief) ,

Het is vrijdagavond en ontzettend druk op het terras van Tweetakt/Kaap. Er wordt volop genoten van de zon, die bijna onder gaat, onder het genot van een burger en een biertje. De drukte op de Neude is het bewijs dat de zon een perfecte bijdrage is voor het 'festivalgevoel'. Ook de acts die vandaag optreden in de Muziekkas dragen hier aan bij. Aan CUT_, Falco Benz en Cookachoo vanavond de eer om de vlonder onder het tapijt eens flink te laten kraken. Rond half 9 staat er een klein clubje vooraan vol spanning te wachten, maar ook het publiek op het terras stapt weg van het lekkere vuurtje de kas in. Het belooft een dansbare avond te worden, want iedereen die de acts van deze avond een beetje kent weet: voetjes van de vloer!

CUT_
Ondanks het lekkere weer staat het aardig vol in de Muziekkas, en komen er gedurende het optreden steeds meer mensen af op de dansbare beats van CUT_ (spreek je uit als CUT underscore). Producer Sebastiaan Dutilh en Belle Doron vormen een duo die met hun muziek een brug slaan tussen de triphop-sound van Massive Attack en de huidige bass-scene van onder andere James Blake en GANZ. Deze bass laat de vlonder trillen en de eerste voorzichtige danspasjes worden gewaagd. Naast het feit dat de muziek die CUT_ maakt aanslaat bij het publiek, is het duo ook fascinerend om naar te kijken. Alles wat te horen is wordt live geproduceerd en Dutilh is dan ook druk in de weer met tig verschillende knopjes. Met hun cover van 'Papaoutai' van Stromea waren ze in een klap een Youtube-hit. Vanavond bewijzen ze dat ze meer zijn dan deze hit, en dat is dan ook het doel voor hun toekomstige EP, die na de zomer uit zal komen.

Falco Benz
Falco Benz is duidelijk de favoriet van de avond. Al voor aanvang staat de kas helemaal vol. Zijn zomerhit 'Hat Tricks' is een goede representatie waar Falco Benz voor staat. Synthesizers en aanstekelijke melodieën in combinatie met dansbare beats uit drumcomputers. Een verrassend begin, de toekomstige single 'Long For The Light' met live zang van Bart van Dalen. De toon van de set is meteen gezet, drie kwartier lang alleen maar 'hitjes'. Een combinatie van nummers met vocals en instrumentals, die vloeiend in elkaar overgaan. Bijna niemand in de kas staat nog stil en vooraan bij het podium worden de meest uitbundige danspasjes uit de kast gehaald. De vlonder trilt niet alleen van de bas, maar veert ook lekker mee met het springende publiek. Hij ging donderdag 9 april misschien dan niet met een 3FM Award naar huis, maar als het aan Tweetakt/Kaap had gelegen had hij die zeker gekregen.

Cookachoo
Er is deze avond al veel gedanst, maar bij Cookachoo is het tijd om echt eens even lekker met die billen te schudden. Een Ivory Black Blonde, Arabian Prince en een Afro Gent vormen het gezicht van open minded tropical bass act Cookachoo. De band heeft een missie die acteur Danny Kaye ooit verwoordde als: ‘Life is a great big canvas, and you should throw all the paint you can on it’. Met de kostuums en make-up is Cookachoo duidelijk de meest opvallende act van vanavond. De nummers worden begeleid door uitgebreide danspasjes, en het publiek doet gezellig mee. Het is iets rustiger dan bij Falco Benz, maar men heeft dan ook dansruimte nodig met Cookachoo mee naar beneden 'get low get low' en weer naar boven 'get up get up' te gaan. Als na afloop iedereen naar buiten loopt roept een uitbundige bezoekster: "Dit is toch feest? Dit is gewoon echt feest!" En dat was het zeker.


Gezien: Cut_, Falco Benz en Cookachoo op Tweetakt/Kaap 2015, vrijdag 10 april 2015 @Festivalcentrum Neude, Utrecht. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht