Poppodium De Kelder onthult nieuwe naam FLUOR tijdens pop-up café

Naam FLUOR is ode aan transformatie oude Prodentfabriek

Tekst: Freek Liebrand / Foto’s: Joyce Brouwer ,

In september 2015 openen de deuren van een nieuw poppodium in de oude Prodentfabriek te Amersfoort. De naam daarvan werd donderdagavond 23 april onthuld, tijdens een pop-up café aan de Langestraat. Met Domien Verschuren van 3FM aan het oor en het toegestroomde publiek aan de lippen presenteerde Anne Marijn Meyer (booker en promoter dance bij De Kelder) de nieuwe naam: FLUOR. Eindelijk weten we zeker dat die gekke ‘smiley’ die we her en der al tegen kwamen geen banaan is, maar een stralend witte lach. FLUOR refereert aan de tandpastafabriek waarin het poppodium zich gaat vestigen. Poppodium De Kelder neemt dus definitief afscheid van haar oude naam en presenteert zich als nieuw podium voor populaire cultuur, met ruimte voor muziek, kunst en design.

Het pop-up café waarin FLUOR zich presenteert lijkt haast een volwaardig cultureel centrum. Het pand aan de Langestraat 76 blijkt een hele prettige plek voor cultuur en een biertje, middenin de binnenstad. Er is een interessant programma samengesteld om het pop-up café een weekend lang cultureel te vullen. Zo had De Koorts de eer als eerste band op te treden voor het nieuwe FLUOR. Na dit weekend nemen we alweer afscheid van deze tijdelijke locatie. Amersfoort zal dit pop-up café zeker gaan missen.

Dat legt de lat hoog voor de definitieve locatie in de Prodentfabriek. In september openen daar de deuren van het nieuwe podium FLUOR. Er wordt druk gewerkt om de lege fabriekshal om te toveren tot een podium met een grote zaal waar 450 bezoekers in passen en een (eet)café met een capaciteit van 150 man. Voor het zover is vieren we op 29 en 30 mei het laatste weekend van Podium De Kelder, dat voor het afscheidsweekend wordt omgetoverd tot speel, kunst- en biertuin met veel ruimte voor lokaal talent. Daarna is het tijd voor FLUOR.