Mr. Bukit, De Duiven en Nairobi Golf Kid op Club 3voor12/Utrecht april

Muzikanten uit Overijssel en België nemen de Club over

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht wordt in april bijna helemaal overgenomen door muzikanten uit Overijssel en België. Mr. Bukit maakt poppy indierockliedjes met lekker veel galm, geïnspireerd door bands als Interpol, The Vaccines, Bloc Party en The Libertines. De Duiven komt officieel uit Antwerpen maar heeft in de persoon van drummer Tim van Oosten (Roosbeef en Het Zesde Metaal) een Utrechter in de gelederen. De muzikanten van Nairobi Golf Kid hebben ook wortels in het oosten van het land: ze kennen elkaar uit Enschede. Deze maand releast de band een nieuwe single, die qua sound net zo goed op het hippe Burger Records had kunnen verschijnen. De Club is gratis toegankelijk vindt traditiegetrouw plaats op de laatste donderdag van de maand: donderdagavond 30 april dus.

Mr. Bukit
Er zijn maar weinig bands die in Indonesië opnemen, laat staan bij een eerste single. Toch is dat precies wat Mr. Bukit heeft gedaan. De oorspronkelijk uit Overijssel afkomstige band nam single ‘Kings / Why am I always drunk?’ in mei 2014 op in de Massive-studio in Bandung met behulp van twee Indonesische muzikanten. Bram Schabbink en Joren Heuvels zijn de frontmannen van de band die gecompleteerd wordt door Tom Groeneveld (bas) en Mette Veldhuis (drums). De bandleden wonen inmiddels verspreid door heel Nederland, met gitarist Schabbink en drumster Veldhuis in Utrecht. Samen maken ze poppy indierockliedjes met lekker veel galm, geïnspireerd door bands als Interpol, The Vaccines, Bloc Party en The Libertines. Check de heerlijke slackersong ‘Why am I always drunk?’.

De Duiven
Wat je van ver haalt is nog steeds lekker. De Duiven komen uit Antwerpen. Antwerpen? Jazeker, maar er is een Utrechtse connectie: drummer Tim van Oosten (Roosbeef en Het Zesde Metaal) woont min of meer naast dB’s en speelt dus een thuiswedstrijd. De muziek van De Duiven laat zich beschrijven als een mengeling van synthpop, lo-fi, eurobeat en kleinkunst. Tijdens de Club van april presenteert de band het door Tom Pintens gemixte debuutalbum Onoud In Nieuwe Tijden.

Nairobi Golf Kid
Het lijkt wel alsof de bands die zo op het hippe Burger Records zouden kunnen releasen de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond schieten. Een goede ontwikkeling vinden we bij 3voor12/Utrecht. Nairobi Golf Kid is wel wat experimenteler dan de gemiddelde Burger-band, het viertal zit meer aan de psychedelische kant en aarzelt ook niet om zijn nummers lang op te bouwen. Hoewel de van oorsprong uit Enschede afkomstige band inmiddels voor een groot deel in Utrecht woont presenteren ze de nieuwe single 'Make Your Feet Come Back/Guilt Tripper' tijdens het Booster Festival in het Enschedese Atak. Een kleine twee weken later mogen wij op de Club live van die nummers genieten. 

Te zien: Club 3voor12/Utrecht van april met Mr. Bukit, De Duiven en Nairobi Golf Kid, donderdag 30 april 2015 @ dB’s. Zaal open 21.00 uur en de entree is gratis.