Kort Utrechts Popnieuws Week 16

Studio Stekker festival, Mr. Bukit, Tinlicker, Nairobi golf kid, Reggae Fever, Musician 3.0 en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Studio Stekker festival, Mr. Bukit, Tinlicker, Nairobi golf kid, Reggae Fever, Musician 3.0 en meer.

Stekker in het Park wordt Studio Stekker Festival en presenteert eerste namen
Sinds 2012 wordt festival Stekker in het Park vooraf gegaan door het Studio Stekker project. Vanaf de komende editie willen de organisatoren het project volledig integreren in het festival. Het festival gaat vanaf dit jaar daarom door onder de naam Studio Stekker Festival. De ambitie van de organisatie is om ook tijdens de week meerdere evenementen te organiseren en zo uiteindelijk een meerdaags publieksfestival te worden. Voor het eerst zijn alle artiesten op het festival ook terug te vinden in de studioweek in Kytopia. De eerste artiesten voor Studio Stekker Festival, die zowel de studio als de Voorveldse Polder aandoen, zijn: Mathew Jonson, Brandt Brauer Frick, Culoe de Song, Breach, Hunee en Call Super. Kaarten voor het Studio Stekker Festival, dat plaats vindt op zaterdag 25 juli, zijn sinds woensdag 15 april 12.00 uur te verkrijgen via www.stekker.nl. Uiteraard doen wij ook dit jaar weer verslag.

Nieuwe single voor Mr. Bukit
Na de succesvolle eerste single ‘Kings’ heeft heeft Mr. Bukit deze week de nieuwe single ‘Leave’ uitgebracht. ‘Leave’ is de voorloper van de EP As We Stand In Line die binnenkort verschijnt. De indie rockband met dreampop- en shoegaze-invloeden speelt op 30 april in dB’s op de Club3voor12/Utrecht-editie van april.

Tinlicker releast Into the Open EP
Het duo Tinlicker bestaat uit producers Micha Heijboer (Black Sun Empire) en Mike Luck. Samen maken ze melodieuze techno en house, zoals te horen is op de nieuwe EP Into The Open. De EP staat tijdelijk op de luisterpaal maar is ook de beluisteren via soundcloud.


Nairobi Golf Kid
Deze week is de nieuwe single verschenen van Nairobi Golf Kid, de dubbele A-kant ‘Make Your Feet Come Back/Guilt Tripper.’ De single is te horen via Soundcloud of te downloaden via Bandcamp. De release wordt zaterdag 18 april gevierd tijdens Booster Festival in Enschede. Maar Nairobi Golf Kid speelt op korte termijn ook dichter bij huis: op donderdag 30 april speelt de band op Club 3voor12/Utrecht in dB’s. De entree is gratis.


Nieuw reggae-festival in TivoliVredenburg
De Groningse Oosterpoort en TivoliVredenburg hebben de handen ineen geslagen en presenteren eind juni een nieuw festival: Reggae Fever. Onder andere de internationale reggae-sterren Collie Buddz, Tarrus Riley, Beres Hammond en Rebelution treden op tijdens deze nieuwe festival tweedaagse. Zaterdag 27 juni staan ze in de Oosterpoort in Groningen, en een dag later, op zondag 28 juni, in TivoliVredenburg in Utrecht. Naast deze grote sterren is er op beide festivaldagen ook veel aandacht voor lokaal talent. Verschillende soundsystems, een markt en lekker eten maken onderdeel uit van het programma. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt, evenals meer informatie over het programma. Kaarten kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via de websites van beide podia.

Eerste lichting Musician 3.0 van HKU Utrechts Conservatorium studeert af
Van 17 april tot en met 17 juni 2015 presenteert de eerste lichting Musician 3.0 van HKU Utrechts Conservatorium hun muzikale werk. Het werk varieert van concerten en performances tot theatrale optredens. De Musician 3.0 is opgeleid tot maker en speler die zich aan meerdere instrumenten, stijlen of genres kan binden. Musician 3.0 is de enige Conservatorium studie in Nederland die niet instrument, stijl of genre gebonden is. De eerste lichting Musician 3.0’s bestaat uit Guido Morris, Jeffrey Noordijk, Stef Veldhuis met KIND, Nina Vine, Remco Jacobs en S O P H I E. De concerten maken deel uit van HKU Exposure UNLEASHING THE NEW, hét eindexamenevenement van HKU.Tijdens HKU Exposure is op verschillende locaties in Utrecht en Hilversum eindexamenwerk te zien van ruim 700 studenten Media, Design, Utrechts Conservatorium, Theater, Games en Interactie, Muziek en Technologie en Kunst en Economie. De concertagenda is te vinden op exposure.hku.nl.

Tweede editie Thailofest op zaterdag 6 juni
Op zaterdag 6 juni vindt in dB´s de tweede editie plaats van Thailofest, een festival dat een avondvullende mix van singer-songwriters en kleinkunst biedt. Er zijn optredens van Femke Wolthuis, Isabel Nolte, Jeanne Rouwendaal, Daniel Cane & the Rebellion, Elke Vierveijzer en Cas Ronckers. dB´s gaat op 6 juni om 20.00 uur open en tickets kosten €10.

The Front releast tweede editie van het zes10-project
De Amersfoorste hiphopformatie The Front heeft deze week de tweede editie van hun ‘Zes10’-project uitgebracht. Daarbij releasen ze elke 16e van de maand een nieuwe track waarop elk van de crewleden een zogenaamde ´16´ spit (een couplet rapt).