Kort Utrechts Popnieuws Week 15 Kort Utrechts Popnieuws Week 15

De Koorts, Echo Movis, Woods on Fire, J.A.E., Techno United, Overdwars en Lend Me Your Underbelly

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 15

De Koorts, Echo Movis, Woods on Fire, J.A.E., Techno United, Overdwars en Lend Me Your Underbelly

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor De Koorts, Echo Movis, Woods on Fire, J.A.E., Techno United, Overdwars en Lend Me Your Underbelly.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste single van De Koorts
We hebben al eerder aandacht besteed aan de Nederlandstalige indieband De Koorts uit Amersfoort. Deze week is de debuutsingle van het viertal verschenen. Het lekker vinnige ‘Maalstroom’ is afkomstig van de gelijknamige door Jurriaan Sielcken geproduceerde EP en nu al een favoriet op onze redactie. De EP wordt op vrijdag 1 mei gepresenteerd in café Miles in Amersfoort.

Echo Movis presenteert debuutalbum op 21 mei
We kijken al een tijdje uit naar het debuutalbum van het jonge Echo Movis en op 21 mei is het zover: dan verschijnt Beautiful Glitch, geproduceerd door Jurriaan Sielcken (Jett Rebel, IX, Lucas Hamming). Het verschijnen van het album wordt diezelfde dag gevierd met een presentatie in EKKO. Luister in de tussentijd nog even naar single MEHICO.

Woods on Fire op Vlaamse editie van zwerfbioscoop Opgedoekt
Na een uitverkochte eerste editie in december vindt op 2 mei de tweede editie plaats van filmavond Opgedoekt. Bij Opgedoekt worden zowel de filmtitel als de locatie op de dag van de vertoning bekend gemaakt. Voor de tweede editie wordt samengewerkt met het Vlaamse Film Festival wat betekent dat het filmprogramma helemaal Vlaams is. De voorfilm wordt begeleid door een live soundtrack van de Utrechtse band Woods on Fire en een filmkenner leidt de hoofdfilm in. Op zaterdag 2 mei om 20:30 uur vindt Opgedoekt#2 plaats, ergens in Utrecht. Tickets zijn online vooraf te verkrijgen via www.facebook.com/OpgedoektUtrecht. De locatie wordt om 12:00 uur bekend gemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft.

J.A.E. dropt single ‘Dom Toretto’
Geïnspireerd door de figuur Dom Toretto uit de filmserie The Fast and Furious dropt J.A.E. de gelijknamige single en videoclip. De track is afkomstig van De Lyfestye EP die op 23 april uitkomt via www.jaemusik.com. De releaseparty van de EP is op 30 april in Bar Walden in Utrecht met Marius Luciano, Victoire x Festus en Monstarz als support act.


Veenendaal krijgt eigen technoconcept
Met een inwoneraantal van meer dan 60.000 inwoners is Veenendaal zeker geen kleine plaats binnen onze provincie. Desondanks had de plaats lang geen organisatie die zich inzette voor de technoliefhebber uit de omgeving. Daar is nu verandering in gekomen met de komst van Techno United. Vier enthousiaste mannen zijn sinds het begin van dit jaar begonnen met het opzetten van de organisatie. David Wolff van Techno United: “We willen sfeervolle feestjes organiseren voor en door liefhebbers. Het United in de naam staat voor het samenbrengen van deze gelijkgestemden in de regio, maar ook voor het programmeren van een breed technogeluid waaronder substromen als minimal, deephouse en techhouse. Veenendaal kent sinds enige tijd ook een verruiming van de sluitingstijden voor de horeca en dat werkt natuurlijk mee om een concept als deze succesvol neer te kunnen zetten.” Techno United is druk met de voorbereidingen van de eerste editie op 17 april die plaats vindt in Dak van de Markt. De line-up van de eerste editie bestaat met Frank Gunsing, David Wolff & Corne Baas, Robert Boers en Joël Martina uit regionale artiesten maar de organisatie wil in de toekomst ook (inter)nationale artiesten boeken.

Overdwars presenteert nieuwe EP op 16 mei in Mirliton Theater
Op 16 mei brengt de Utrechtse band Overdwars zijn nieuwe EP Phoenix uit. De vier nummers laten horen dat de band door het vele live spelen gegroeid is: zowel qua stijl als qua arrangementen (toetsen, koortjes, blazers, strijkers) heeft de band meer de diepte opgezocht. De presentatie vindt plaats op de releasedag, in het het intieme Mirliton Theater in Hoog Catharijne. De avond begint rond 20:00/20:30 uur. Overdwars speelt zelf in ieder geval twee sets en er komen ook nog andere andere artiesten.

Lend Me Your Underbelly releast tweede album
Lend Me Your Underbelly is het solo-project van Utrechter Christian Berends. Op de Facebook-pagina wordt de muziek omschreven als ´experimental blues´, waarbij volgens ons de nadruk ligt op het experiment. Op 25 april verschijnt het tweede album Hover, dat hij op zaterdag 9 mei presenteert in het Mirliton Theater. Naast Lend Me Your Underbelly spelen Microwolf (singer-songwriter extraordinaire) en NebulaH (retrocomputer-geek). Tussen de optredens door verzorgt Bosbeetle de muziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht