Kort Utrechts Popnieuws Week 14 Kort Utrechts Popnieuws Week 14

De Kelder, Boyle, Riverdistrict, Beatsofreen, Angelo Emo, Inf, The Front

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 14

De Kelder, Boyle, Riverdistrict, Beatsofreen, Angelo Emo, Inf, The Front

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor De Kelder, Boyle, Riverdistrict, Beatsofreen, Angelo Emo, Inf en The Front.
Foto: The Apologist dat op 29 mei in De Kelder speelt.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Programma laatste weekend De Kelder bekend gemaakt
Op 29 en 30 mei is De Kelder voor de laatste keer geopend. In dat weekend neemt het Amersfoortse Podium afscheid van het huidige pand aan het Oliemolenkwartier, om in het najaar van 2015 een frisse start te maken in De Nieuwe Stad (De oude Prodentfabriek). Voor het afsluitweekend wordt De Kelder twee dagen lang omgetoverd tot speel, kunst- en biertuin. Op vrijdag is het vanaf 20.00 uur Last Weekend Ever met allemaal lokale bands zoals Project Bongo, Thee Corned Beat, De Koorts, Los Condors, Echo Movis, The Apologist en The Badger and the Bass. Zaterdag 30 mei is er vanaf 22.00 uur een speciale ‘De Laatste Dans’-editie van PLAATJES met o.a. Groefmeester K, Say A Say M, Thud Hola, Qbical, Bonnefooi, Strye, Marks, Jaystar, BLØSSØM, Sminque (Team PLAATJES). Invites: DJ Decibel (Subtopia), BANKERS (KAPOT LOS), Lunatic (Hell's Basement), Paul Fakking Niezen (Minimaal Kabaal), Volleybal Club Amersfoort, Trailer Trash Camping Bingo en nog veel meer. Die avond zal lang door gaan denken we. Beide avonden zijn gratis toegankelijk.

Marten Timan (ex-We vs. Death) komt met nieuw project Boyle
'Former Glory' is de eerste single van Boyle, het nieuwe project van Marten Timan (ex-We vs. Death). Vrijdag 3 april speelt hij een solo-show in Goede Vrijdag. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er inmiddels ook met een band gerepeteerd wordt.

Video: ‘I Guess You Love The Underground’ van Riverdistrict
Cricket-uniformen staan de Utrechtse band Riverdistrict goed, zoals te zien is in de video voor ‘I Guess You Love The Underground’. Op de achtergrond zie je ook nog Zwitserse treinlandschappen, Cape Canaveral, aftandse Italiaanse restaurantjes en veel meer leuke dingen waarvoor een een green screen zich goed leent. Het nummer is de eerste single van het nieuwe album Kansas Anymore dat in september uitkomt. Riverdistrict speelt op 10 april op het Ledig Erf tijdens het Lente Bock festival.


Nieuwe single van Beatsofreen
Na een maandenlange radiostilte is de in Utrecht woonachtige producer Beatsofreen terug met zijn nieuwe single ‘Deliverance’. De single is een voorloper op de nieuwe EP Dimensions die op 4 mei verschijnt op het beatslabel Darker Than Wax (uit Singapore). Aan het einde van dit jaar verschijnt het debuutalbum Full Circle, een project waaraan Beatsofreen meer dan vier jaar heeft gewerkt. 


Angelo Emo dropt video van single Djangohop
Na zijn aandeel in de track Caesar’s Fury dropt Angelo Emo nu de video van zijn single Djangohop. De track, een combinatie van hiphop met electro swing, is ook te beluisteren op de Utreg Official Volume 1 tape en is afkomstig van Angelo’s zelf geproduceerde EP Jungle Fever die in de laatste week van april verschijnt.

Royal with Cheese & Inf releasen Segmenten
In navolging op hun literaire conceptalbum Insectenleven, brengen de Osse rapper Royal with Cheese en de Utrechtse producer Inf de Segmenten EP uit. Op de EP staan zes tracks die in kwaliteit niet onderdoen voor het voorgaande album, maar daar thematisch niet bij pasten. Inf werkt momenteel aan zijn derde instrumentale album en een bijzonder project met grote namen uit de Amerikaanse funk / jazz scene.

Nieuwe track voor hiphop-formatie The Front
Nog geen drie weken geleden bracht de hiphop-formatie The Front, bestaande uit Godenzoon, Tripes en Ossie, hun eerste track ‘Wie ik ben’ uit, onderdeel van de reeks ‘cyphers’ die zij in 2015 elke 16e van de maand uit zullen brengen. Vandaag releast The Front de losse track ‘Twee gozers met een passie’, waarop Ossie en Tripes te horen zijn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht