3voor12/Utrecht tipt, week 17

DBSSW030, Vic Willems, Potman Jr., Anne Soldaat, Screaming Females, Lo-Tronic, Janne Schra, PHOS

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Best wel veel singer-songwriters tussen onze live-tips van deze week: donderdag is de finale van de DBSSW030 en op vrijdag presenteren Vic Willems en Potman Jr. hun EP's en staat Anne Soldaat in Cloud Nine. Zaterdag gooien we het roer rigoureus om met Screaming Females in dB's en Lo-Tronic in Vechtclub XL. Zondag sluiten we af op Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche met optredens van Janne Schra en PHOS.

Wie: Tim Dawn + Frank Hurkmans + Dennis de Beurs + Isabel Nolte
Wat: Finale de Beste Singer-Songwriter van Utrecht

Wanneer: Donderdag 23 april 2015 (20.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: Niks

De voorrondes van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht zitten erop en vier acts staan donderdag 23 april in Hofman Café in de finale.
Tim Dawn, Frank Hurkmans en Dennis de Beurs hebben ieder een voorronde gewonnen en Isabel Nolte heeft de wildcard binnengesleept. Nog een paar dagen en dan weten we wie er met de titel en de prijzen vandoor gaat.


Wie: Vic Willems + Potman Jr.
Wat: EP-presentaties van singer-songwriters
Wanneer: Vrijdag 24 april 2015 (20.15 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: € 5
 
Twee Utrechtse singer-songwriters presenteren vanavond hun EP's: Potman Jr. en Vic Willems. De uit Twente afkomstige Potman jr. heb je sinds begin 2014 regelmatig in Utrechtse café's en podia kunnen zien met liedjes over liefdesverdriet en drankmisbruik. Vic Willems speelde een paar maanden geleden nog op Club 3voor12/Utrecht met Valour Up Twice, maar hij is ook solo actief. Dan speelt hij intieme en intrigerende slaapkamerfolk op het snijvlak tussen Spinvis en Damien Rice.

Wie: Anne Soldaat + Yorick van Norden
Wat: Perfecte pop
Wanneer: Vrijdag 24 april 2015 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 14,50

Na de succesvolle reünie van Daryll-Ann van vorig jaar was het weer tijd voor een nieuw solo-album van Anne Soldaat. Zijn vierde. Talks Little, Kills Many klinkt anders dan de twee voorgangers: ingetogen en intiemer. Daardoor komt Soldaats songschrijverschap nog nadrukkelijker naar voren. In kleine bezetting gaat Soldaat dit jaar voor de intieme podia, waaronder aanstaande vrijdag de Cloud Nine.


Wie: Screaming Females + Hank Haint + The No-Mores + de sp aties
Wat: Punk, indie en rock

Wanneer: Zaterdag 25 april 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 9 vvk / € 11 deur

Screaming Females is punk, indie en rock rondom gitariste en zangeres Marissa Pasternoster, een van de sterkste frontvrouwen van het ogenblik. Met meesterproducer Steve Albini nam de band het album Ugly op, en recent nog Live at the Hide Out.
Check ze live, ze staan bekend om de high energy live optredens. Support komt van Hank Haint, een garagerock onemanband uit de UK, en de Sp aties die deze avond aangrijpen voor de release van een nieuwe EP. Als opener het podiumdebuut van The No-Mores, een nieuwe band rondom Yasmin Widodo (LaVette), Michel Fenderwoods en drummert Barry Stiletto. Mooi programma.


Wie: Black To Comm + Le Révélateur + No UFO’s + Môgô + DJ Daddy Don
Wat: Lo-Tronic
Wanneer: Zaterdag 25 april 2015 (20.45 uur)
Waar: Vechtclub XL
Schade: € 6 (cash meenemen)

Ducktape Records en Vechtclub XL presenteren zaterdag een nieuwe editie van Lo-Tronic ("new adventures in electronic music"). Op het programma staan Black To Comm (gelaagde, collage-achtige werken), Le Révélateur het solo-project van de vanuit Montreal opererende Roger Tellier-Craig (ex Godspeed You! Black Emperor), No UFO’s (Godard films, klassieke Pop Art, dub en meer) en Môgô, een elektronisch project uit Utrecht, beïnvloed door drone, dub & minimal (dance) muziek. DJ Daddy Don draait de beste elektronische plaatjes.


Wie: PHOS + Janne Schra
Wat: Dream & Bass + verhalende pop

Wanneer: Zondag 26 april 2015 (17.00 - 23.00 uur)
Waar: Landgoed Pijnenburg, Lage Vuursche
Schade: € 24,95

Geen zin in die Koningsdag-shizzle? Dan is Pur Sang een heel goed alternatief. Op het mooie Landgoed Pijnenburg krijg je op zondagavond 26 april optredens van PHOS (19.30 uur) en Janne Schra (21.00 uur). PHOS was recent nog te zien op Tweetakt en Janne Schra heeft met 
PONZO een erg goed nieuw album uitgebracht. Het landgoed is op zondag al vanaf 17.00 uur geopend en er kan heerlijk worden gegeten op deze mooie plek midden in de natuur.