3voor12/Utrecht tipt, week 15 3voor12/Utrecht tipt, week 15

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Rats of Rafts, Thijs Heij, Diggy Dex vs. ReaZun, Shaking Godspeed, Jessica Pratt

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 15

De Beste Singer-Songwriter van Utrecht, Rats of Rafts, Thijs Heij, Diggy Dex vs. ReaZun, Shaking Godspeed, Jessica Pratt

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We hebben een week met een aantal mooie shows in het vooruitzicht. Donderdag kun je in Hofman Café zien welke act zich kwalificeert voor de finale van De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Vrijdag wordt het moeilijk kiezen tussen Rats on Rafts in EKKO en de eePee-presentatie van Thij Heij in ACU, met band! Ook zaterdag is het lastig kiezen, of misschien ook niet: Diggy Dex en Reazun gaan clashen in De Helling en Shaking Godspeed en Monomyth knallen in dB's. Zondag wordt rustig, met Jessica Pratt en Homemade Empire in EKKO. Hieronder lees je alles over deze optredens.

Wie: Jorn ten Ham, Isabel Nolte, Frank Hurkmans en Pick A Lily
Wat: De Beste Singer-Songwriter van Utrecht

Wanneer: donderdag 9 april 2015 (20.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: niks

Donderdag 23 april vindt de finale plaats van de nieuwe muziekwedstijd De Beste Singer-Songwriter van Utrecht. Maar voor het zover is, moeten de twaalf acts het eerst in één van de drie voorrondes tegen elkaar opnemen. In de tweede voorronde op donderdag 9 april staan Jorn ten Ham, Isabel Nolte, Frank Hurkmans (Ear To The Ground) en Pick A Lily in Hofman Café (Janskerkhof 17a).


Wie: Rats on Rafts + The Homesick
Wat: compromisloze postpunk

Wanneer: vrijdag 10 april 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Meest eigenzinnige band van Nederland? De beste alternatieve band? Zou allebei zomaar kunnen. Wat we zeker weten is dat Rats on Rafts met Tape Hiss een erg goed tweede album heeft gemaakt als opvolger van het ook niet missen debuut The Moon Is Big. Ook live is dit een band die je moet zien. De album-presentatie in V11 was in ieder geval van hoog niveau volgens Kicking the Habit. Bonus is dat The Homesick de hele tour support is. Samen met Yuko Yuko is dat één van de beste jonge Nederlandse bands. Wij zeggen 'gaan'! Check ook deze mooie reportage van 3voor12.

Wie: Thijs Heij + Go Go Kill + Youri Lentjes
Wat: Nederlandstalig met raggende gitaren
Wanneer: vrijdag 10 april 2015 (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: 5

Twee weken geleden speelde Thijs Heij op de Club en presenteerde daar zijn nieuwe single 'Robbie'. Wij waren danig onder de indruk van hem en zijn band: "alsof ze al jaren samenspelen, bestieren ze als kwajongens het podium." Het doel "zoveel mogelijk herrie maken" is Heij en zijn mannen zeker gelukt. 
Verwacht meer van dezelfde brutale teksten en raggende gitaren tijden de eePee-presentatie in ACU.


Wie: Diggy Dex vs. ReaZun
Wat: hiphop

Wanneer: zaterdag 11 april 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12,50

Twee van Nederlands meest originele rappers meten zaterdag in De Helling hun krachten. Op de recent verschenen EP Werk Hard, Speel Hard vind je zowel de associatieve, expressieve stijl van ReaZun als de narratieve, melodieuze aanpak van Diggy Dex. Samen met hun dj’s, drummers en toetsenisten zorgen Diggy Dex en ReaZun voor een clash op het podium.


Wie: Shaking Godspeed + Monomyth
Wat: bluesrock & psychedelische kraut uit Nederland

Wanneer: zaterdag 11 april 2015 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

"Uit de Achterhoekse modder getrokken, vuige en psychedelische voodooblues en rock 'n roll met een prog-tintje", schreef 3voor12 eerder over Welcome Back Wolf, het meest recente album van Shaking Godspeed. H
et Haagse Monomyth maakt lange, in space- en krautrock gewortelde nummers. Het tweede album Further (ook in 2014 verschenen) heeft dan ook 'maar' vier nummers. Jammer eigenlijk, dat had er nog wel één of twee meer mogen zijn. Beide albums behoren naar onze bescheiden mening tot de beste Nederlandse platen van dit moment horen. Warm aanbevolen, zeker voor de gitaar-aficionados!


Wie: Jessica Pratt + Homemade Empire
Wat: sobere freak-folk

Wanneer: zondag 12 april 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Begin dit jaar verscheen On Your Own Love Again, het tweede album van de Amerikaanse Jessica Pratt, misschien wel een van de mooiste folk-albums van de laatste jaren. Op verschillende plekken wordt verwezen naar Nick Drake, en dan in het bijzonder zijn derde album Pink Moon. Haar finger-picking gitaarspel en dromerige manier van zingen zijn zeker vergelijkbaar, maar On Your Own Love Again is absoluut niet ouderwets, eerder tijdloos. Met alleen een gitaar en haar unieke stem kan dit een hele mooie show worden. Check vooral de KEXP-sessie hieronder. En kom op tijd voor de passende support-act Homemade Empire die begin dit jaar zijn sterke derde album heeft uitgebracht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht