3voor12/Utrecht tipt, week 14 3voor12/Utrecht tipt, week 14

PHOS, Freez, Aestrid, Sekou Kouyate, Vanessa Peters, Afterpartees, Tweak Bird

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 14

PHOS, Freez, Aestrid, Sekou Kouyate, Vanessa Peters, Afterpartees, Tweak Bird

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We beginnen onze live-tips voor deze week met de '3voor12/Utrecht presenteert'-avond op Tweetakt/Kaap. Met PHOS, Freez en Aestrid presenteren we drie getalenteerde acts uit de provincie Utrecht. Vrijdag kun je naar Sekou Kouyate (de Jimi Hendrix van de kora) in RASA of singer-songwriter Vanessa Peters in de Kargadoor. Zaterdag natuurlijk Afterpartees in EKKO en als je op tweede paasdag de extra calorieën van twee dagen kwijt wilt grooven, of gewoon zin hebt in een stevig muzikaal verzet, ga dan naar dB's waar die dag het vliegende rockmonster Tweak Bird speelt.

Wie: PHOS, Freez en Aestrid
Wat: 3voor12/Utrecht presenteert op Tweetakt/Kaap
Wanneer: donderdag 2 april 2015 (20.00 uur)
Waar: de Neude
Schade: € 5,00

Op donderdag 2 april presenteren we samen met Tweetakt/Kaap drie acts uit de provincie Utrecht in de muziekkas op de Neude: PHOS, Freez en Aestrid. PHOS heeft aan het begin van dit jaar het debuutalbum Never Obsolete uitgebracht. Lees ook het interview dat we kort geleden hebben gehouden. Vanuit Nieuwegein pakte rapper Freez vanaf 2002 een keer of wat per maand de trein naar Zwolle om met A.R.T. muziek te maken. Twaalf jaar later reist hij nog steeds naar Zwolle om muziek te maken, al is de trein inmiddels vervangen door een auto. De muziek van Freez wordt gekenmerkt door zijn authentieke ‘G-Funk’ sound, gewiekste teksten en een strakke flow. Een half jaar geleden blies Aestrid ons omver tijdens de release-show van het laatste album No Map Or Address. Inmiddels werkt het drietal onder leiding van Bo Menning voorzichtig aan een nieuw album. Dat betekent ook dat dit voorlopig de laatste keer is dat je de band in Utrecht kunt zien. Gaan dus!


Wie: Sekou Kouyate & Section Kora
Wat: de Jimi Hendrix van de kora
Wanneer: vrijdag 3 april 2015 (20.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 19,00

Door de combinatie van zijn virtuoze riffs en het unieke, vervormde geluid van zijn instrument wordt Sekou Kouyate vaak de 'Jimi Hendrix' van de elektrische kora genoemd. Daarnaast is hij een begenadigd zanger. Sekou komt deze keer naar Europa met Section Kora, zijn familieband uit Guinée-Conakry, waarin zijn broer Sefoudi Kouyaté, ook een mega-talent op de kora, Mohamed Kalissa (kora), Bouba Kouyaté (bas) en Mohamed Kaba (drum & kalebas) vertegenwoordigd zijn. Wie muzikaal vuurwerk wil van een aantal gretige, jonge talenten mag dit niet missen.


Wie: Vanessa Peters
Wat: singer-songwriter / alt-country
Wanneer: vrijdag 3 april 2015 (20.15 uur)
Waar: de Kargadoor
Schade: € 5

De Texaanse Vanessa Peters behoort in haar thuisstaat tot de top-10 beste singer-songwriters, en wordt vaak vergeleken met Aimee Mann, Patty Griffin en Suzanne Vega. Ook invloeden van alt-countrybands als Wilco en The Jayhawks zijn in haar muziek terug te horen. Wie Vanessa Peters een keer ontmoet heeft, zal voor altijd een zwak houden voor deze kleine charmante zangeres, die deels vanuit Italië, deels vanuit de Verenigde Staten opereert.


Wie: Afterpartees + The Black Marble Selection
Wat: powerpop/garage
Wanneer: zaterdag 4 april 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Afterpartees is zo'n typisch geval van 'wat goed is komt snel'. Zonder platencontract stond de band al op Pinkpop en Le Guess Who?. In 2015 verscheen het debuutalbum bij Excelsior Recordings, met daarop een fijne combinatie van powerpop- en garageliedjes. Live zijn ze de bom! Support-act The Black Marble Selection bestaat uit zes vrienden met een gedeelde passie voor Sixties, Rhythm & Blues, Garage en Beat. Eind maart 2014 heeft de band zijn eerste EP uitgebracht.


Wie: Tweak Bird + YeahBabyYeah
Wat: Ultimate Stoner Psych
Wanneer: maandag 6 april 2015 (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8 vvk, € 10 bij de zaal

De broers Caleb en Ashton Bird vormen samen het vliegende rockmonster Tweak Bird. Hun sound verkent de diepten van zware, vooruitstrevende, psychedelische stonerrock maar het is geen band die moeilijk doet om het moeilijk doen. Tweak Bird is een nietsontziend brok geweld dat zich met wiskundige precisie van je sokken groovet. Voor liefhebbers van Karma To Burn, Torche, Motorpsycho en Kyuss. Opener is het Utrechtse YeahBabyYeah: Mike B en Dimitry de Vink zijn ook met zijn tweeën en ook retestrak. The Attack of the Two Man Bands dus!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht