Popronde Utrecht maakt eerste namen voor editie 2015 bekend Popronde Utrecht maakt eerste namen voor editie 2015 bekend

Reizend muziekfestival groeit naar 40 acts en keur aan nieuwe locaties

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Popronde Utrecht maakt eerste namen voor editie 2015 bekend

Reizend muziekfestival groeit naar 40 acts en keur aan nieuwe locaties

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Popronde Utrecht heeft vandaag de eerste 15 acts bekendgemaakt die op donderdag 22 oktober 2015 zullen optreden. Het reizende muziekfestival organiseert voor het eerst een afterparty in RASA en groeit aanzienlijk met een keur aan nieuwe locaties en aanstormend muzikaal talent.

Net als vorig jaar is Hofman Café de gastheer van van het OOR-podium Hofman, waar HAEVN, Midas en ALUMNA op het programma staan. In Het Gegeven Paard van TivoliVredenburg spelen de meest veelbelovende acts volgens VPRO’s 3voor12: Max Meser, Rita Zipora en The Homesick.

Voor het eerst organiseert Popronde Utrecht een grote afterparty in cultuurpodium RASA. Daar treedt het Nijmeegs discoduo Keljet op, dat internationaal door blogs wordt opgepikt en al honderdduizenden plays heeft op Soundcloud en Spotify. Ook de absurdistische hiphopact ’t Vlaggenschip en drum and bass-duo RIIOT staan geprogrammeerd op de afterparty. Alle 15 acts die nu bekend zijn gemaakt staan onderaan dit artikel.

De Popronde biedt al meer dan 10 jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Aansprekende locaties zoals kroegen, winkels, poppodia, koffiezaken, bibliotheken en kunstgalerieën bieden op één avond ruimte aan acts in alle mogelijke genres: van singer-songwriters tot garagerock, van funk tot elektronica en van blues tot pop. Onder andere Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi, Chef’ Special en Go Back To The Zoo tourden voor hun grote doorbraak mee met de Popronde.

Het programma van Popronde Utrecht wordt dit jaar groter dan ooit, belooft de organisatie, met in totaal meer dan 40 talentvolle acts die op donderdag 22 oktober gratis toegankelijke shows geven in het centrum van Utrecht. Nieuwe locaties zijn onder andere speciaalzaak Hi-Fi Klubben, koffiezaak Blackbird en Bibliotheek Utrecht.

Te zien: 1st of June, ALUMNA, Bungalow, Goodnight Moonlight, HAEVN, Keljet, Longen, Max Meser, Midas, Mountaineer, RIIOT, Rita Zipora, Santa Fé, The Homesick en ’t Vlaggenschip, donderdag 22 oktober 2015 @ Popronde Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht