Interview met Timo Pisart en Sal Priem van Popronde Utrecht Interview met Timo Pisart en Sal Priem van Popronde Utrecht

Specifieke aandacht voor locaties en een breed aanbod

, Tekst: Sofie Berns / Foto’s: Harold van de Kamp


Interview met Timo Pisart en Sal Priem van Popronde Utrecht

Specifieke aandacht voor locaties en een breed aanbod

Tekst: Sofie Berns / Foto’s: Harold van de Kamp
 ,

17 september ging de Popronde traditioneel van start in Nijmegen. Ruim een maand later, op 22 oktober, is Utrecht aan de beurt. Dit jaar wordt de Utrechtse editie van de Popronde voor het eerst georganiseerd door Timo Pisart en Sal Priem. Wat betekent de Popronde volgens hen voor artiesten? Welke ambities hebben zij voor Popronde Utrecht? En waar kijken ze zelf het meest naar uit?

Popronde als opstapje
Volgens Timo Pisart en Sal Priem is de Popronde hard werken voor de deelnemende muzikanten. Gedurende de Popronde werken bandleden namelijk intensief samen. Hierdoor komen de bands er tijdens hun deelname achter of het bandleven daadwerkelijk is wat hen trekt.
 Priem en Pisart zien de Popronde dan ook als een soort opstapje voor nu nog onbekende muzikanten. "Je krijgt als deelnemende band de kans om jouw muziek te presenteren aan een breed publiek. En als je dat goed doet dan kun je ver komen", vertelt Pisart. "Voor de bands die eruit springen is Eurosonic Noorderslag een logische volgende stap, waarna hen wellicht een druk festivalseizoen en een eigen clubtour te wachten staat", vult Priem aan.

Kleren maken de man

Sal Priem en Timo Pisart hebben Popronde Utrecht met een tweezijdige ambitie in het achterhoofd georganiseerd. Enerzijds willen ze dat het een groei doormaakt. Pisart geeft aan dat de Popronde qua omvang vijftig procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar: "Dit jaar zijn er 45 bands geboekt, dat zijn er 15 meer dan vorig jaar." Anderzijds hebben ze hun uiterste best gedaan om diversiteit in zowel muziek als locaties te realiseren. "Waar de Popronde voorheen voornamelijk plaatsvond in kroegen en poppodia, zullen artiesten dit jaar ook in bijvoorbeeld de bibliotheek of een koffietentje spelen", vertelt Pisart. Ze zijn ervan overtuigd dat een locatie mede bepaalt of muziek tot haar recht komt: zoals kleren de man maken.

Wat niet te missen
"Wij denken een goede muzikale mix neer te zetten deze editie", vertelt Priem. Hoewel Hiphop veelal wat ondervertegenwoordigd is en metalbands volgens Priem vaak zelf hun weg vinden bij een andersoortig publiek is het volgens Priem en Pisart gelukt een breed scala aan bands te boeken. Tijdens Popronde Utrecht zullen ze veel heen en weer moeten rennen. De bands die ze in ieder geval niet willen missen zijn: Moon Tapes, Keljet en Santa Fé. Omdat het voor Priem en Pisart niet mogelijk is om die avond alles te zien in eigen stad te zien wat ze zouden willen zien, gaan zij ook in andere steden de Popronde bezoeken.

Te zien: Popronde Utrecht met o.a. Moon Tapes, Keljet, Santa Fé, The Homesick, HAEVN, All the King's Daughters, donderdag 22 oktober 2015 @ diverse locaties, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht