Eerste 30 namen bekend voor Le Mini Who? 2015

Broertje Le Guess Who? breidt uit naar twee dagen

Tekst: Lars Meyer/ Foto's: Diederik van der Laan ,

Eind november kan de liefhebber van alternatieve muziek zijn hart weer ophalen, dan vindt namelijk het bekende Le Guess Who? festival weer plaats. Net zoals vorig jaar kan er in het weekend weer gratis worden genoten van een dagprogramma bij het kleine broertje Le Mini Who? Op verschillende locaties in de Utrechtse binnenstad zijn er dan diverse Nederlandse indiebands te bewonderen. Alleen is deze 2015 editie er niet zomaar één, nieuw dit jaar is dat Le Mini Who? niet bij één dag blijft. Het kleinschalige festival wordt opgerekt naar twee dagen. Zowel de bekende Voorstraat als de Ooster- en Westerkade dienen dit jaar als decor.

Als vanouds begint Le Mini Who? zaterdag 21 november op de Voorstraat, de geboorteplek van het kleine broertje van Le Guess Who?. Wie daarna nog niet genoeg bands heeft gezien kan zondag 22 november afreizen naar de Ooster- en Westerkade voor de rest van het programma. De organisatie maakte alvast de eerste 30 (!) namen bekend en die zijn niet mis.

Voor het samenstellen van de programmering van Le Mini Who? is dit jaar samengewerkt met de volgende labels/platforms die een eigen podium hosten:
  • Transmit Music stuurt Moon Tapes, Goodnight Moonlight, Geysers en Boner Petit
  • Het Haarlemse platenlabel Geertruida brengt ons Häxxan, Iguana Death Cult en TV Wonder
  • Lexicon Bookings is ook van de partij met Tamarin Desert, Blue Crime en Radial Sequence
  • Sharksomeness presenteert de volgende acts: LGHTNNG en Dotlights
  • het Utrechtse Tiny Room Records is er met The World of Dust en Howart
  • Het populaire Subbacultcha! is er dit jaar ook weer bij met Kite Base en The Lumes
  • Studio Ayqido brengt Monkeystuff
Was dat alles? Nee hoor, naast deze lawine aan namen houdt het nog niet op. Ook bands als Jo Goes Hunting, Black Oak (het project van Thijs Kuijken van I am Oak en Geert van der Velde van The Black Atlantic), CanshakerPi, Boyle (dat onlangs zijn debuutalbum presenteerde), Discohen, Pure Muna, YEAR, Couleur Café, Bombay (het voormalige Bombay Show Pig), Skynjun, Ries de Vuyst, Nicole Bianchet, Smutfish (solo) reizen dit jaar af naar Utrecht.

De line-up van Le Mini Who? is nog niet compleet. De tweede reeks namen wordt over een paar weken bekend gemaakt
.

Te zien: Le Mini Who? 2015, zaterdag 21 november, zondag 22 november 2015 @ Voorstraat en Ooster- en Westerkade, Utrecht. Entree is gratis.