Zes tips voor Bevrijdingsfestival Utrecht 2015 Zes tips voor Bevrijdingsfestival Utrecht 2015

Eefje de Visser, PAUW, Afterpartees, Kovacs, Pitto en Club dB's

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Zes tips voor Bevrijdingsfestival Utrecht 2015

Eefje de Visser, PAUW, Afterpartees, Kovacs, Pitto en Club dB's

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Op dinsdag 5 mei staan we stil bij de betekenis van onze vrijheid en het belang van democratie en een rechtstaat. Voor de 25e keer gebeurt dat op veertien plaatsen in Nederland via de Bevrijdingsfestivals. In Utrecht kun je die dag tussen 12.00 en 23.00 uur terecht in Park Transwijk voor debat, vrijheidscolleges, een literaire estafette en zoals altijd heel veel muziek. Omdat het onmogelijk is om alles acts te zien, geven wij je zes muzikale tips.

1. Eefje de Visser en het Orkest van Utrecht (13.00 - 13.55 uur @ hoofdpodium)
Eefje de Visser speelt dit jaar een muzikale sleutelrol in Utrecht op 4 en 5 mei. Samen met haar eigen band en het Orkest van Utrecht treedt ze op 4 mei op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. Op 5 mei opent Eefje vervolgens het Bevrijdingsfestival. De voorstelling, waarbij muzikale en visuele aspecten elkaar afwisselen, draait om een verhaal dat is geschreven en verteld wordt door Admiraal Oosterbroek. Oosterbroeks verhaal is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen in Utrecht tijdens de oorlog. Bekijk hieronder een kort stukje uit een repetitie van de voorstelling.


2. PAUW (13.15 - 14.00 uur) @ Sena Talent Stage)
Het Haaksbergense PAUW ging in 2014 de geschiedenis in als de band die de meeste boekingen ooit in de wacht sleepte bij reizend festival de Popronde: 38 maar liefst! Hun eerste single Shambhala was ook al 3voor12 Single van de Week. Het volle geluid van toetsen, bas en elektrische gitaar, in combinatie met de dromerige zang is geïnspireerd door een gezamenlijke voorliefde voor de psychedelische rock uit de jaren ’60 en ’70. Maar dan wel met een eigentijds jasje. Hun live-reputatie snelt ze vooruit, dus wees er op tijd bij!


3. Afterpartees (14.30 - 15.15 uur @ Sena Talent Stage)
Op het Bevrijdingsfestival zien wij altijd graag ook bands waarbij er zowel op als voor het podium wat gebeurt, zoals bij John Coffey in 2013. Dit jaar zetten we ons geld op Afterpartees. De vier doerakken uit Horst spelen elke show alsof het hun laatste is, en om het af te maken hebben ze begin dit jaar een bijzonder fijne plaat met powerpoppareltjes uitgebracht. Must see!


4. Kovacs (19.50 - 20.35 uur @ Hoofdpodium)
De Eindhovense Sharon Kovacs is een opvallende verschijning met haar gemillimeterde haar en enorme wolvenmuts. Bijna vanuit het niets scoorde ze met 'My Love' en 'Diggin' twee 3FM Megahits op een rij en werd ze benoemd tot 3FM Serious Talent als uitverkoren tot 12van3voor12. Begin april verscheen haar debuutalbum Shaded of Black. Volgens onze collega's van 3voor12 is het "een bijzonder filmisch eerste album met een gevaarlijk randje" dat de belofte waarmaakt. Wij zijn erg benieuwd naar haar optreden op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival.


5. Pitto (21.40 - 22.25 uur @ Sena Talent Stage)
We kennen Pitto vooral van zijn melodische en melancholische dance composities. In 2008 brak hij door met de houstrack 'Sexvibe' en in 2009 won hij de Grote Prijs van Nederland. Daarna volgden verschillende succesvolle albums en EP's. De multi-instrumentalist heeft zichzelf echter opnieuw uitgevonden. Op 'Fly Like A bird' hoor je geen pompende housebeats, maar een zomers en melodieus geluid waarin gitaar en toetsen net zo belangrijk zijn. Live speelt hij met Angelo Boltini (gitaar) en Joris Feiertag (drums).


6. Club dB's podium met Alexi Lalas, IX, Bossa Capone, Orgaanklap en Bucket Boyz (19.00 - 23.00 uur @ Vrijheidspodium)
Vanaf 19.00 uur toveren wij samen met en onze partner dB's het Plein van de Vrijheid om tot feestterrein 'Club dB's'. Achtereenvolgens kun je kijken en luisteren naar Alexi Lalas (winnaar 3voor12/Utrecht Award 2014), IX (glampop), Boss Capone (rocksteady) en Orgaanklap (glampunk) met tussendoor de anarchistische interventies van Bucket Boyz.


Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht met o.a. Dotan, Eefje de Visser, DI-RECT, Kovacs, Amsterdam Klezmerband, Le Peuple De L’Herbe, The Miseries, David Douglas, Pitto en Nuno Dos Santos, Boss Capone, Alexi Lalas, IX en Orgaanklap, dinsdag 5 mei 2015, 12.00 – 23.00 uur @ Park Transwijk, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht