Zeven Utrechtse album- en EP-presentaties in laatste weken september Zeven Utrechtse album- en EP-presentaties in laatste weken september

Counter Jib, The Happy Few, Jason Waterfalls, Act1, Yvon Mocking, Big Moose en Join the Cavalry komen met nieuwe releases

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Atze de Vrieze

Zeven Utrechtse album- en EP-presentaties in laatste weken september

Counter Jib, The Happy Few, Jason Waterfalls, Act1, Yvon Mocking, Big Moose en Join the Cavalry komen met nieuwe releases

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Atze de Vrieze ,

Sinds 2004 doen we verslag van de popscene in de provincie Utrecht. In die 10 jaar kunnen we ons geen maand herinneren met zoveel Utrechtse releases als deze. In de laatste twee weken van september kun je zo ongeveer om de dag naar een release-show van een band uit onze provincie. En dan is de album-presentatie van Number Nine van eerder deze maand al achter de rug. Omdat we ons voor kunnen stellen dat het jullie allemaal ook een beetje duizelt zetten we ze op een rij.

Counter Jib: donderdag 18 september in EKKO (20.00 uur, €6,00)
Counter Jib ontstaat in Utrecht wanneer de ervaren muzikanten en goede vrienden Florian Wolff, Rolof Groothoff en Wouter de Graaf in een onstuimige jamsessie hun liefde voor rock herontdekken. Ze laten er geen gras over groeien: binnen een half jaar spelen ze op Club 3voor12/Utrecht en is de eerste EP Secret Showroom (najaar 2013) een feit. De band houdt het simpel: twee gitaristen en een felle drummer zorgen voor een vette mix van harde rock, zompige blues, grunge en zo af en toe een spoortje klassieke heavy metal. In oktober verschijnt debuutalbum Mirk & Marvel maar de band presenteert het al op op donderdag 18 september in EKKO.

The Happy Few: vrijdag 19 september in ACU (20.00 uur, gratis)
Zeven jaar heeft The Happy Few er over gedaan om debuut-album The Alarmingly Unstable te realiseren. De titel zou dan ook best wel eens op de band zelf kunnen slaan. Maar ‘Goede wijn moet rijpen’, zegt de band zelf over die zeven jaar. In die periode heeft het trio onder leiding van Joep Geevers niet helemaal stil gezeten. Er was zoveel materiaal dat van het debuut maar meteen een dubbelalbum is gemaakt. Oktober vorig jaar gaf de band al een voorproefje van het materiaal tijdens een optreden op Club 3voor12/Utrecht. Toen hoorden we vooral britpop met new wave-invloeden. Grote kans dat dat op vrijdag 19 september in ACU nog steeds zo is.

Jason Waterfalls: vrijdag 19 september in Stathe (21.45 uur, gratis)
“In eerdere formaties speelden de heren van Jason Waterfalls al op alle Nederlandse kernpodia en waren ze een graag geziene gast bij 3FM,” staat er in de bio op Facebook. Wat ze er niet bij staat is dat dat nog onder de naam Deviation was. Bij deze nieuwe formatie hoort ook een nieuw geluid: de eerste single ‘Room For The Broken Hearted’ laat een stevig poppunk-geluid horen. Die single staat ook op de eerste EP die het viertal vrijdag in Stathe presenteert.

Act 1: zaterdag 20 september in De Peppel (20.30 uur, gratis)
De Zeister band Act1 is nog jong maar heeft al redelijk wat wapenfeiten op zijn naam. Ze waren vorig jaar te zien in een zesdelig televisieprogramma waarin de zes beste schoolbands van Nederland werden gevolgd, en belandden daar uiteindelijk in de finale. Dit jaar stond de band onder meer in het voorprogramma van Rigby, wonnen ze de tweede prijs in de landelijke finale van de Kunstbende in de Melkweg en wonnen ze in de finale van de Belgische muziekwedstrijd Imagine een concerttour naar Kroatië die in december 2014 zal plaatsvinden. Op zaterdag presenteert de band de nieuwe EP Pentagon in De Peppel in Zeist. Muzikaal zijn ze niet in één hokje te stoppen: rock wordt gecombineerd met funk, jazz en reggae.

Yvon Mocking: donderdag 25 september in EKKO (20.00 uur, € 5)
"POWERPOP met gitaren" speelt Yvon Mocking en haar band volgens het persbericht. Bij dat genre denken wij aan Badfinger, Cheap Ttick, The Posies, Big Star, Sloan, Fountains of Wayne en Jellyfish. Wat Mocking en band maken lijkt daar niet op maar gaat meer richting de stevige rock uit het straatje van Alanis Morissette, Paramore en Anouk in haar eerste jaren. Aan ambities geen gebrek bij Mocking. Ze speelde al live op RTV West, Omroep Friesland, RTV Rijnmond, 3FM en op verschillende poppodia. Op donderdag 25 september presenteert ze in EKKO haar eerste EP.

Big Moose: zaterdag 27 september in Walden (21.00 uur, gratis)
De muziek van Big Moose is doorspekt van Ierse folk, Blues, Jazz, Country en Balkan invloeden. Folk-pop is het genre dat de lading het beste dekt, maar eigenlijk ook niet helemaal. Als vergelijkingen zijn door anderen Johnny Cash, Mumford and Sons en The Lumineers genoemd maar ook die raken het geluid niet volledig. De kern van Big Moose is de combinatie van folk, gespeeld op jazz instrumenten, begeleid door een stevige rock-beat en Spaanse gitaar. Eerder was de band in Utrecht onder andere te zien bij The Mall of Sound, in Walden, bij The Elevator Sessions en bij de Cult Dealer.

Join the Cavalry: zondag 28 september in dB’s (18.00 uur, € 5)
Join the Cavalry was de afgelopen jaren al regelmatig op Utrechtse podia en festivals te zien maar nu is het eindelijk zover: op 28 september presenteert de band haar eerste full length, The Rouse. Twee drummers, twee gitaristen en een bassist zorgen voor een stevige, alternatieve rocksound waarover Astrid Kunst haar krachtige stem mag laten horen. De albumpresentatie wordt gevierd in thuishaven dB’s, samen met Utrechtse vrienden Tommy Ebben (band) en DJ-duo Rest&Ficker. Vanaf 18.00 uur is er een borrel met een drankje en een hapje waarna het muzikale programma begint.

In oktober staan er overigens ook al weer verschillende release-shows op het programma: op 1 oktober en 3 oktober presenteren respectievelijk
Aestrid en Emil Landman nieuwe albums in EKKO (Aestrid) en De Helling (Landman). Daarover later meer op onze site.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht