Weekagenda week 39 Weekagenda week 39

Onze tips: Club 3voor12/Utrecht, Alexi Lalas, Bombino, Utregse Unie, Monomyth, Shaking Godspeed, Strand of Oaks

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 39

Onze tips: Club 3voor12/Utrecht, Alexi Lalas, Bombino, Utregse Unie, Monomyth, Shaking Godspeed, Strand of Oaks

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Aanstaande donderdag vindt in dB's de eerste Club 3voor12/Utrecht van het nieuwe seizoen plaats, met optredens van IX, Angelo Boltini en Willem Wits. Verder tippen we Alexi Lalas (vrijdag) en op zaterdag veel gitaren met Bombino, Monomyth, Shaking Godspeed en Strand of Oaks. Diezelfde dag kun je in NUtrecht terecht voor hiphop/beats-festival Utregse Unie.

Wie: IX, Angelo Boltini, Willem Wits
Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wanneer: donderdag 25 september 2014 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: gratis

Nu de laatste buitenfestivals achter de rug zijn, begint het podiumseizoen echt op stoom te komen. Ook de programmeurs van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht zijn weer terug van reces. De eerste editie van dit seizoen wordt meteen een bijzondere. Onder de geuzennaam '035-editie' presenteren ze drie bands waarvan de muzikale wortels in de plaatsen Soest en Baarn liggen: IX, Angelo Boltini en Willem Wits. Hier lees je er alles over.

Wie: Bombino, 2e genereatie Buena Vista Social Club en meer 
Wat: Festival RASAMania!
Wanneer: donderdag 25 september tot en met zondag 28 september 2014
Waar: RASA
Schade: € 14 per dag

Met vier doldwaze muziekdagen laat RASA een selectie zien van de enorme diversiteit die het hele jaar is te zien op het podium in de Pauwstraat. En dat is muziek, in allerlei kleuren en uit vele windstreken. Birmese gongs, swingende salsa en son, hypnotiserende woestijnrock en verfijnde raga’s. Met o.a. Bombino, 2e genereatie Buena Vista Social Club en meer.

Wie: Alexi Lalas
Wat: Staplab Presents
Wanneer: vrijdag 26 september 2014 (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

In juni maakte Alexi Lalas veel indruk met de show op Club 3voor12/Utrecht. Lange, uitgesponnen liedjes met veel gitaar. Vergelijking? Denk aan The War on Drugs en Kurt Vile. Maar beter nog check je deze video die tijdens de Club is opgenomen.

Wie: Plastician, Kramphaft, Reazun, BeauDamian, Guerilla Speakerz, dOOp vs Subp Yao, Torus, WeLOVEWeFunk en meer
Wat: Utregse Unie 2
Wanneer: zaterdag 27 september 2014 (13.00 - 23.00 uur)
Waar: NUtrecht
Schade: € 11,50
 
Zaterdag 27 september wordt NUtrecht omgetoverd tot een centrum voor urban culture, hiphop, bass music, skateboarding en meer op de tweede editie van Utregse Unie. Met namen als Plastician, Kramphaft, Reazun, BeauDamian, Guerilla Speakerz, dOOp vs Subp Yao, Torus en WeLOVEWeFunk belooft het weer een mooi feestje te worden. Nieuwsgierig naar het complete programma? Check de website.

Wie: Monomyth + Shaking Godspeed
Wat: Space- en krautrock & Psychedelische bluesrock
Wanneer: zaterdag 27 september 2014 (zaal om 19.30 uur open)
Waar: De Helling
Schade: € 10

Het Haagse Monomyth maakt lange, in space- en krautrock gewortelde nummers. Het tweede album Further (tijdelijk op de luisterpaal) heeft dan ook 'maar' vier nummers. Jammer eigenlijk, dat had er nog wel één of twee meer mogen zijn. Live gaan zien dus.
"Uit de Achterhoekse modder getrokken, vuige en psychedelische voodooblues en rock 'n roll met een prog-tintje", schreef 3voor12 eerder deze zomer over Welcome Back Wolf van Shaking Godspeed (ook al op de luisterpaal). In De Helling presenteren zowel Monomyth als Shaking Godspeed de nieuwe albums die, naar onze bescheiden mening, beiden tot de beste Nederlandse platen van dit moment horen. Warm aanbevolen, zeker voor de gitaar-aficionados!

Wie: Strand of Oaks + Gepetto and the Whales
Wat: van sombere singer-songwriter naar indierocker
Wanneer: zaterdag 27 september 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

We kenden Timothy Showalter (want hij is Strand of Oaks) vooral van stille folk met sombere teksten. Op zijn nieuwe album HEAL laat hij een heel andere kant van zijn persoonlijkheid en muzikale ik horen. Met dit album wil hij de muzikanten eren die hem er toe zetten zelf ook muziek te gaan maken. Je hoort Dinosaur Jr-achtige rock, new wave synths, power-ballads en meer. Er staat nu echt een band, geen eenzame man meer met een gitaar.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht