Weekagenda week 38 Weekagenda week 38

HATI HATI, Hallo Venray, Angel Olsen, Ode to the Quiet/Riverdistrict, IBB Fest, Nacht van de Poëzie, The World of Dust, Snorfestival

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 38

HATI HATI, Hallo Venray, Angel Olsen, Ode to the Quiet/Riverdistrict, IBB Fest, Nacht van de Poëzie, The World of Dust, Snorfestival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

September begon relatief rustig maar ontpopt zich aan het eind tot een megadrukke maand. We tippen deze week dan ook niet alleen zes shows/festivals maar besteden ook nog apart aandacht aan de vier Utrechtse bands die deze week een album of EP presenteren. Maar eerst onze 'gewone' tips. En dat zijn er ook niet weinig: openingsweekend Vechtclub XL (met o.a. HATI HATI), Hallo Venray, Angel Olsen, IBB Fest, Nacht van de Poëzie, The World of Dust, Snorfestival en onze derde Mirliton video-sessie met Ode to the Quiet en Riverdistrict.

Wie: Ryley Walker + Gareth Dickson
Wat: HATI HATI
Wanneer: vrijdag 19 september 2014 (20.30 uur)
Waar: Vechtclub XL
Schade: vvk €8,50 (excl. servicekosten), aan de deur €10

In het weekend van 19 tot en met 21 september opent broedplaats Vechtclub XL haar deuren 
officieel voor het publiek. Tijdens het openingsweekend kun je kennis maken met misschien wel de meest vooruitstrevende broedplaats van Utrecht. Met meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal en restaurant De Klub onder één dak, is er een open netwerk van creatieve makers gevestigd. Het programma voor dat weekend, met onder andere een editie van cultmarkt Le Bazarre op zondag, staat hier. Onderdeel van het programma is de allereerste editie van muziekavond HATI HATI, op vrijdag 19 september, met Ryley Walker en Gareth Dickson. Op zaterdag kun je terecht in de bandbunker, die op het Vechtclub-terrein staat, voor optredens van o.a. The Fire Harvest en Golden Holdmund & The Puddle Parade. Hier vind je het blokkenschema voor het hele weekend.

Wie: Hallo Venray + The Fire Harvest
Wat: godfathers van de alternatieve rock
Wanneer: vrijdag 19 september 2014 (20.30 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 9,- in de voorverkoop en € 13,- aan de deur

Wat moeten we nog zeggen over Hallo Venary. Met het sterke album Show zijn de godfathers van de alternatieve rock terug van eigenlijk nooit weg geweest. Geheel terecht kreeg de plaat dan ook een nominatie voor een 3voor12 Award. Tijdens een try-out in dB's, aan het begin van dit jaar, waren we al onder de indruk van de live-show en die is in de loop van dit jaar alleen maar beter geworden. Gaan dus. In het voorprogramma staat slowcore-band The Fire Harvest, uit De Bilt.

Wie: Angel Olsen + Rodrigo Amarante
Wat: Americana-noir
Wanneer: zaterdag 20 september 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

De Amerikaanse folk-, americana- en rockzangeres Angel Olsen nam haar debuutalbum op met hulp van Bonnie 'Prince' Billy. Dat laat zien uit welke hoek ze komt: americana en folk maar dan van het melancholische en donkere soort. Haar tweede album
Burn Your Fire For No Witness verscheen dit voorjaar en is een plaat die overloopt van eenzaamheid. In april was ze één van de hoogtepunten van Motel Mozaique. De Braziliaanse singer-songwriter Rodrigo Amarante vervult het voorprogramma.

Wie: Ode to the Quiet + Riverdistrict
Wat: Mirliton video-sessie #3
Wanneer: zaterdag 20 september 2014 (15.00 - 18.00 uur)
Waar: Mirliton Theater
Schade: gratis

Je mag het misschien niet zeggen van bands die je zelf programmeert, maar Ode to the Quiet was één van de hoogtepunten tijdens het Uitfeest, een paar weken geleden. Die show gemist? Niet getreurd! Op 20 september staat Ode to the Quiet op het programma van de derde editie van de Mirliton videosessie, naast het eerder aangekondigde Riverdistrict. De sessies worden integraal op video vastgelegd en zijn gratis toegankelijk. Wees wel op tijd: per sessie zijn slechts vijftig plekken beschikbaar.

Wie: o.a. Fresku, StropStrikkers, Kids With Guns, Case Mayfield, CUT_
Wat: IBB-Fest 2014
Wanneer: zaterdag 20 september 2014 (15.00 - 1.00 uur)
Waar: grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan
Schade: gratis

Op zaterdag 20 september vindt de vijfde editie plaats van IBB-Fest (eigenlijk de zesde, als je IBB-Pop uit 2003 meetelt), op het grote grasveld bij het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Er zijn drie maar liefst podia: de SSH stage, IBB stage en De Oase. En de line-up ziet er prima uit met onder ander Fresku, StropStrikkers, Kids With Guns, Case Mayfield, CUT_ en nog veel meer. De complete lijst met namen vind je hier.

Wie: Rufus Wainwright + The Kik
Wat: Nacht van de Poëzie
Wanneer: zaterdag 20 september (20.00 - 3.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 26,50 / € 23,50 (Bibliotheekleden), incl. servicekosten én de Nachtbundel 2014

Aanstaande zaterdag vindt de 32ste editie van De Nacht van de Poëzie plaats, voor het eerst na zeven jaar weer in de vertrouwde Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het recept is nog steeds hetzelfde:
21 dichters treden op in een lange marathon van acht uur ’s avonds tot circa 3 uur ’s ochtends, afgewisseld met muzikale en theatrale entr’actes. In de rondgangen om de zaal heen vindt de jaarlijkse boekenmarkt plaats, waar je literaire en culinaire geneugten kunt afwisselen. Deze editie heeft onder meer ‘nachtveteranen’ Remco Campert, Judith Herzberg en Leonard Nolens. Onder de entr'actes scharen zich de Ashton Brothers en acteur Maarten Heijmans met liedjes van Ramses Shaffy en er is een exclusief optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Rufus WainwrightDeze week is ook The Kik  toegevoegd aan het programma. De band van Dave von Raven sluit de 32e Nacht van de Poëzie af.  

Wie: The World of Dust
Wat: lo-fi, progrock, spacerock
Wanneer: zondag 21 september (15.00 uur)
Waar: Ruimte voor Kunst, De Bilt
Schade: € 5

The World of Dust is een project van de Utrechtse muzikant/kunstenaar Stefan Breuer. In december 2013 presenteerde hij zijn debuutalbum op een heel bijzondere manier: de nummers werden niet live gespeeld maar de complete cd was te horen tijdens drie intieme luistersessies. Destijds dachten we dat het bij dat album zou blijven maar op de laatste editie van Into the Great Wide Open was er opeens een tweede album, X, op cassette. Aanstaande zondag staat hij in Ruimte voor Kunst in De Bilt. Alleen Breuer weet wat hij daar gaat spelen (of doen) maar de kans is groot dat het weer een unieke gebeurtenis zal zijn.

Wie: Jesus Evil Highway en veel meer
Wat: Snorfestival met o.a. workshops en bloggersmarkt
Wanneer: zondag 21 september (13.00 - 18.00 uur)
Waar: Kampeerterrein de Lievelinge, Haarweg 6 in Vuren (bij Gorinchem)
Schade: € 5,- in de vvk, aan de deur € 10,- (beiden incl. workshopbon t.w.v. € 5,-)

Kampeerterrein de Lievelinge ligt net niet meer binnen de Utrechtse provinciegrens, maar omdat het leuk is én omdat er veel Utrechtse makers bij betrokken zijn geven we het eerste festival van uitgeverij Snor toch een plekje in de weekagenda. Tijdens het festival lanceert Snor alle nieuwe boeken op een bijzondere manier en laat ze de consumenten een duik nemen in de Wereld van Snor. Op kampeerterrein de Lievelinge in Vuren kun je de hele middag eten, dansen, zwemmen, drinken, shoppen en 1000 en 2 dingen leren. Je kunt jongleren, proeven, zeefdrukken, koorddansen, illustreren, inmaken, zweven in de zweefmolen en nog veel meer. En er is muziek:
Bluegrass muziek van Jesus Evil Highway. Het hele programma vind je hier.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht