Kort Utrechts Popnieuws Week 39 Kort Utrechts Popnieuws Week 39

Kids With Guns, No Man’s Land, Lorrainville, Steach, RUIG bier en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 39

Kids With Guns, No Man’s Land, Lorrainville, Steach, RUIG bier en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Kids With Guns, No Man’s Land, Lorrainville, Steach, RUIG bier en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Kids With Guns stopt
Met een optreden in Paradiso en één op IBB-Fest is er een einde gekomen aan Kids With Guns. De band die drie jaar geleden stormachtig debuteerde met een optreden op een Grieks festival stopt ermee. "We are no longer a band" is te lezen op de Facebook-pagina van het duo. Rik Voorberg komt wel met nieuwe muziek (hij is ook actief als Romanovs) terwijl Niek Eilander zijn tijd gaat besteden aan het worden van boswachter.

Ontwikelingspogramma No Man's Land komt met tweede editie
Op donderdag 23 oktober vindt voor de tweede keer No Man's Land plaats, het programma over kansrijk talent én de mensen die zich daarvoor inzetten. Locatie is het voormalige Tivoli op de Oudegracht (oftewel Kytopia) en het thema dat centraal staat is 'Independent Culture – Vakmanschap is Meesterschap'. Het programma gaat op zoek naar nieuwe manieren, plannen en successen en is gewijd aan het zichtbaar maken van het creatieve proces van de jonge maker. De middag loopt van 13.30 uur tot ca. 18.30 uur en gaat van start met een inleiding op No Man's Land. Daaropvolgend kun je aanschuiven bij een van de drie deelsessies waarin onder andere Blaxtar, Mevrouw Tamara en Simon Akkermans vertellen over hun werkwijze. Na de terugkoppeling presenteert De Coöperatie een showcase en is er een de borrel. Meer informatie en aanmelden op de site van No Man's Land.

'New Love' eerste video van nieuw album Lorrainville
Desire the reckless heet het tweede album van Facebookband Lorrainville, dat op 3 november verschijnt. Het album is deze zomer opgenomen in de Stadsgehoorzaal in Kampen en net als de eerste plaat is ook deze samengesteld uit liedjes van diverse songwriters. Uit de vele inzendingen zijn veertien nummers gekozen, waaronder songs van Bertolf Lentink, Tommy Ebben, Casper Broekaart, Jozua Koffeman en Ted Griffioen. De eerste video 'New Love' is sinds vrijdag 19 september online. De officiële albumpresentatie is op 31 oktober in De Helling in Utrecht.

In memoriam voor Jelle 'Steach' Geluk
Begin dit jaar overleed op tragische wijze de Utrechtse rapper Jelle 'Steach' Geluk, lid van hiphopduo Steach & Dobleye. Na 'Tocht door het Schimmenrijk' (2009) en 'Koele Meren' (Hof van Jaeden, 2010) was het duo begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw album, waarvan al een deel gerealiseerd was. Uit die opnames is afgelopen week de videoclip van het nummer 'Papa Ver' uitgebracht. In de video zie je Steach die meer dan 11 kilometer zwemmend aflegt door de Utrechtse grachten en kanalen.

Aaumffie releast tweede deel vervolgclip
Een paar weken geleden heeft het Amersfoortse hiphopduo Aaumffie de video 'Gaat Funk' uitgebracht. Deze week is het vervolg bij die clip verschenen: 'Huisfeest'.

Cereolfabriek opent met GO W.E.S.T.
Van 26 september t/m 5 oktober opent de nieuwe Cereolfabriek in Oog in Al met een uitgebreid programma. Op zaterdag 4 oktober kun je vanaf 20.00 uur terecht in de theaterzaak en de bar van Het Wilde Westen voor GO W.E.S.T., waarbij zes bands uit Utrecht West via een thuiswedstrijd de opening van de Cereolfabriek vieren. Op het programma staan Alex Siegers & The New Funky Generation, die op semi-akoestische wijze jazz, funk en blues, tot en met singer-songwriter spelen, Isri (mix van balkan, afrika, reggae funk en latin), pOPKe met in de gelederen Popke Crowl en Peter Tol die aan het begin van de jaren negentig in de Utrechtse band The Charlies speelden, Kalio Gayo (global parti folk), Thickshag & Marty (urban country & bluegrass duo) en De Band Zonder Verblijfsvergunning, die bestaat uit vluchtelingen uit de hele wereld die samen wekelijks muziek maken in het AZC in Utrecht-West . Entree is € 6,- en reserveren doe je door je naam, telefoonnummer, GO W.E.S.T., en het aantal kaarten te mailen naar reserveer@hetwildewesten.nl.
 
Utrechtse bierbrouwer maakt bier waar muziek in zit
Het herfstbier van de onafhankelijke micro-brouwerij RUIG uit Groenekan (naast Utrecht) heet Bockereyder en heeft een heuse soundtrack. Wanneer je de QR Code op het etiket scant, kun je luisteren naar het nummer 'De Bockereyders' van de Utrechtse thrash-metal band Nuestros Derechos. Daarnaast wordt onder de likes op facebook van de RUIG Brouwerij drie maal het album Adrift van Nuestros Derechos verloot. De Bockereyder zelf is met net iets meer kleur, iets meer hop en een handvol zwarte peper een kruidige variant op het traditionele bockbier. Met 7% alcohol is de Bockereyder lekker stevig. De RUIG Brouwerij is van plan om in de toekomst meer samen te gaan werken met lokale bands om zo elk nieuw bier van de brouwerij te koppelen aan muziek. Op die manier ontstaat uiteindelijk een soundtrack van bands om naar te luisteren bij het bier drinken.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht