Kort Utrechts Popnieuws Week 38 Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Rhinorino, On Eva, The Bakery Club, Woot! Woot! Woolf, Pocket Knife Army, Bewilder en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 38

Rhinorino, On Eva, The Bakery Club, Woot! Woot! Woolf, Pocket Knife Army, Bewilder en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor Rhinorino, On Eva, The Bakery Club, Woot! Woot! Woolf, Pocket Knife Army, Bewilder en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Rhinorino komt met Sexy Thing
We zaten er al een tijdje op te wachten: officieel werk van het Utrechtse rockduo Rhinorino. Zeker na de toffe video-sessie die ze voor ons en New Sounds of Europe deden. Deze week is gelukkig debuut-EP Sexy Thing op bandcamp verschenen met vijf rake rockliedjes van Pimba (gitaar) en Susie Q (drums). Ga ze ook live bekijken, dat ziet er ongeveer zo uit.

on eva debuteert met Niet Janken EP
on eva is het alias van Marianne Heinis waaronder ze liedjes maakt over seks, doodgaan en al het andere wat interessant is. Die liedjes speelt ze meestal alleen, maar soms ook samen met andere muzikanten. Tot nu toe kon je de nummers alleen maar live horen, maar sinds het verschijnen van de EP Niet Janken ook op cd en via internet. De EP is te koop tijdens optredens (on eva speelt onder andere op de Popronde) en te beluisteren op Soundcloud.

Nieuw seizoen van The Bakery Club
Ook in het tweede seizoen presenteert The Bakery Club mooie akoestische acts, bourgondisch eten en koude speciaalbiertjes in de intieme huiskamer van het EilandHart in Kanaleneiland (Utrecht). Voor de zesde editie op woensdag 24 september reizen Niek Pronk, To Twelve, Dominique Fricot (Canadees die indierock met pop en folk combineert) en Benjamin James Caldwell (Nieuw Zeelander die psychedelische poëzie mixt met hartverwarmende blues/country) af naar de gezelligste huiskamer van Eiland8 en omstreken. Nieuw op deze editie is de aanwezigheid van vintagewinkel Vintits. Zij verkopen die avond bijzondere kleding, unieke sieraden en andere spullen voor die vintage feel. De deuren van The Bakery Club gaan open om 19.30 uur en het programma begint om 20.15 uur. Entree is op pay what you want-basis. Het EilandHart vind je op de Marshalllaan 279 in Utrecht.
 
Woot! Woot! Woolf breidt uit met twee podium en avondeten
Op zaterdag 11 oktober is er weer een nieuwe editie van Woot! Woot! Woolf, het periodieke festival bij Stayokay Bunnik. Ten opzichte van voorgaande edities is er niet één, maar twee speelplekken: zowel het voormalige landhuis De Ridderhofstad als het voormalige koetshuis worden omgebouwd tot podium. Hierdoor kunnen in totaal elf acts geprogrammeerd worden, die variëren van indie tot electro tot noise tot lo-fi pop. Het programma begint zaterdag al om 16.30 uur en de bezoekers kunnen op het terrein ook avondeten. Op het programma staan onder andere de voormalige 3voor12/Utrecht selecteert Alexi Lalas, het Amsterdamse Bird on the Wire en het Vlaamse Oaktree.

Pocket Knife Army debuteert met gelijknamige EP
Pocket Knife Army is een nieuw elektronisch duo. De twee leden ken je mogelijk uit andere Utrechtse bands maar hier proberen ze iets heel nieuws. Luister naar de gelijknamige debuut-EP.

Video: Safe van Bewilder
Vorige week hadden we al de eerste unieke single van Bewilder, deze week heeft de band rond GEMs Maurits Westerik een eerste video uitgebracht voor het nummer ‘Safe’.

Video: King of Heart Attacks van Sven Agaath
De eerste release op het nieuwe Utrechtse label Tiny Room Records wordt het debuutalbum van shoegaton-duo Sven Agaath: Simple Field Calculator. Vooruitlopend op het verschijnen heeft de band een video gemaakt voor het nummer ‘King of Heart Attacks’.

Nieuwe release voor beatmaker/jazzmuzikant Stan Forebee
Vorig jaar debuteerde de Utrechtse beatmaker/jazzmuzikant Stan Forebee met het album Jazz Sessions op het Japans / Amerikaanse label Digi Crates. Daar is ook zijn tweede release verschenen: de instrumentale EP Reflections. Ook nu combineert hij Beats, Hiphop en Jazz tot een jazzy en soulfull geluid. De EP bevat zes tracks die beïnvloed zijn door jazzgrootheden als Bill Evans, Miles Davis en Oscar Peterson, maar ook door hiphopproducers als J Dilla en Nujabes. De EP is te beluisteren op bandcamp.

Singer-songwriteravond in Café Eigen Schuld begint tweede seizoen
Op donderdag 25 september gaat de singer-songwriteravond van Café Eigen Schuld weer van start. Elke laatste donderdag van de maand spelen singer-songwriters vanaf 21.00 uur sets van ongeveer 30 minuten op het intieme podium aan de Nachtegaalstrtaat. De optredende artiesten worden vooraf geselecteerd door de resident singer-songwriter Potman jr. Tijdens de eerste reeks in het voorjaar hebben onder andere Kim Janssen, Tommy Ebben, Yvon Mocking en Thijs Heij al in Eigen Schuld gespeeld. Op donderdag 25 september zijn er sets van Peter May, Meryl & a Bit of Yellow en ON EVA. Toegang is gratis. Aanmelden voor een van de volgende edities kan via e-mail: songwriter@cafeeigenschuld.nl t.a.v. Potman jr.

Nieuwe EP voor rock-/metalband Raptor
Raptor is de nieuwe rock-/metalband van voormalig Intwine-gitarist Jon Symons. Onlangs heeft de band de EP Lonely Boy uitgebracht. De EP is te streamen via soundcloud:
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht