Kort Utrechts Popnieuws Week 37 Kort Utrechts Popnieuws Week 37

The Foreign Exchange, Kapot Los, The World of Dust, Sofia Dragt, bitebits, Bewilder en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 37

The Foreign Exchange, Kapot Los, The World of Dust, Sofia Dragt, bitebits, Bewilder en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor The Foreign Exchange, Kapot Los, The World of Dust, Sofia Dragt, bitebits, Bewilder en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Foreign Exchange komt naar Nederland
The Foreign Exchange bestaat uit de Amerikaanse zanger/rapper Phonte Coleman en de Nederlandse producer/multi-instrumentalist Nicolay. Het duo leerde elkaar in 2003 kennen via een uitwisseling van muziek via het internet. Nicolay woonde destijds nog in Utrecht, Phonte maakte toen deel uit van de succesvolle hiphop groep Little Brother. Het meest recente album Love in Flying Colors kwam in 2013 hoog binnen in de Amerikaanse Billboard charts. Dit najaar doen ze Nederland aan voor twee concerten: op zondag 28 september in Rotterdam @ BIRD en zaterdag 4 oktober in Amsterdam @ People’s Place.

Kapot Los gaat 'Kapot Groot'
Kapot Los, het ooit ludiek begonnen feestje van De Kelder, pakt voor de vijfde editie extra groot uit. De eerste vier edities waren probleemloos uitverkocht en dat wordt op zaterdag 27 september gevierd met een drie keer zo grote editie op een bijzondere plek en een bijpassende line-up. De buren van De Nieuwe Stad - straks ook de nieuwe locatie van Podium De Kelder - stellen voor de jubileum-editie van Kapot Los de evenementenhal in de voormalige Prodentfabriek ter beschikking. Op de line-up staan FS Green & MC Fit, Snelle Jelle, Boehmer, Kleine Kim en de avond wordt geopend door Tuig. Praktische zaken: De Nieuwe Stad / 22.00 – 04.00 uur / € 15.

The World of Dust presenteert nieuw album op Vlieland
The Word of Dust is een bijzonder project van de Utrechtse muzikant/kunstenaar Stefan Breuer. Op Into the Great Wide Open heeft The Word of Dust een nieuw album uitgebracht met artwork van The Things We Are. X, zoals het album heet, is verschenen als cassette maar is ook te vinden op bandcamp.

Sofia Dragt realiseert debuutalbum via crowdfunding
In 2013 won Sofia Dragt de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters. Samen met haar band wil ze nu een album maken waarvoor ze een crowdfunding-project zijn gestart. Op dit moment hebben ze meer dan 60% van de benodigde 4.000 euro binnen. Ze kunnen dus nog wel wat hulp gebruiken. Voor je bijdrage kun je onder andere het album, een vlieger met Sofia's logo of een huiskamerconcert terug krijgen. Meer informatie vind je hier.

bitebits bewerkt Nils Frahms 'You'
Vanaf het moment dat hij het nummer voor het eerst hoorde is producer bitebits verliefd op Nils Frahms 'You'. Hij móest er iets mee doen. Zijn eigen versie is een mix van elektronisch-gospel-jazz-2step.

Eerste single Bewilder in gelimiteerde oplage van één

Bewilder, de nieuwe band van Maurits Westerik, speelde twee weken geleden op de Onafhankelijke Labelmarkt in de Amsterdamse Tolhuistuin onder andere 'The Unkonwn'. Het nummer werd direct in vinyl gesneden en bestaat dus ook als 'echte' single in de exclusieve oplage van één.

Ill & Ape maken track met Inseyed
'M’n Ene Been' is een nieuwe exclusieve track van hiphop-duo Ill & Ape, dat eerder dit jaar hun EP Utka's Fenomenen Outtaspace uitbracht. Op de track wordt ook meegedaan door rapper Inseyed.

Volgende Sunwriter Songday-editie onderdeel van NFF
Sunwriter Songday, de periodieke songwritermiddag van Sofie Letitre, is deze maand onderdeel van het Nederlands Filmfestival. Op zondag 28 september kun je vanaf 17.00 uur luisteren naar Eveline Vroonland, Sunday Sun en Qeaux Qeaux Joans. Deze NFF-editie van Sunwriter Songday vindt plaats in TivoliVredenburg. De toegang is gratis.

Chamon releast clip met de Canadees iLLvibe
Voor Real, de derde single van zijn aankomende album Unlimited Creativity, is de Utrechtse hiphop-producer Chamon de samenwerking aangegaan met de Canadese allround hiphopper iLLvibe. iLLvibe heeft ook zelf de video voor de single gemaakt. De clip is opgenomen in Toronto (Canada), aan een strand waar voor de shoot een relaxte, beach party werd gehouden. Op deze nieuw track combineert Chamon zijn soulvolle hiphop met een R&B-vibe.

Nieuwe clip van Aafke Romeijn, The Medics, Stillwave en Aaumffie
Deze week zijn er nieuwe clips verschenen van Aafke Romeijn, The Medics, Stillwave en Aaumffie.

Aafke Romeijn - Karakter
'Karakter' is volgens ons één van de mooiste liedjes van het laatste album van Aafke Romeijn. Niet meer dan terecht dan ook dat het als single is uitgebracht. Grafisch ontwerper en animator Charlotte van der Wiel vroeg Romeijn of ze een animatieclip bij het nummer mocht maken. Het resultaat is een mooie clip over een meisje en haar vader.

Stillwave - Rich Ones
Afgelopen week is ook de de nieuwe clip van Stillwave verschenen. 'Rich Ones' bevat onder andere beelden van de recente Engelse tour.

The Medics - We Are Not Alone
The Medics hebben een clip uitgebracht van 'We Are Not Alone', een track van het nieuwe album Choose Your Battle dat op 2 oktober in De Melkweg wordt gepresenteerd.

Aaumffie - Gaat Funk
Vorige week heeft het Amersfoorste hiphop-duo Aaumffie een videoclip uitgebracht voor 'Gaat Funk', een door Apollo geproduceerde track die afkomstig is van de Aaumffie Gaat Wilder EP.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht