Kort Utrechts Popnieuws Week 36 Kort Utrechts Popnieuws Week 36

Nordic Delight, Tiny Room Records, Falco Benz, Canvas Blanco, Bismuth, Stillwave en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 36

Nordic Delight, Tiny Room Records, Falco Benz, Canvas Blanco, Bismuth, Stillwave en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week aandacht voor Nordic Delight, Tiny Room Records, Falco Benz, Canvas Blanco, Bismuth, Stillwave en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Programma Nordic Delight Festival bijna compleet
Singer-songwriter Loney, Dear en auteur Arne Dahl uit Zweden zijn deze week toegevoegd aan de line-up van Nordic Delight festival, dat op zaterdag 4 oktober plaatsvindt in en om het Centraal Museum in Utrecht. Multi-instrumentalist Loney, Dear geeft een exclusief optreden met Utrechtse cellist Maarten Vos. Nieuwe talenten die voor het eerst in Nederland spelen zijn: Proviant Audio (NO), Heimatt (DK), Disaster In The Universe (NO) en Ghost Venue (DK). Ook het Nederlands/IJslandse koor Olga Vocal Ensemble treedt op. Het festival opent met de Utrechtse stadbeiaardier Malgosia Fiebig op het carillon van de Nicolaikerk, alwaar zij een deel van het ABBA-repertoire ten gehore brengt. Met twintig muzieknamen en een uitgebreid film- en randprogramma, is het programma van Nordic Delight Festival vrijwel compleet.

Stefan Breuer start een platenlabel: Tiny Room Records
Alsof hij nog niet genoeg te doen heeft is muzikant/kunstenaar Stefan Breuer (Lost Bear, The Subhuman, I am Oak en meer) een platenlabel begonnen: Tiny Room Records. Tiny Room Records richt zich op underground artiesten ergens tussen experimentele indierock, lo-fi, noise, grunge, shoegaze, etc. Het label helpt bands met opnames, tours en het uitbrengen van muziek natuurlijk. De eerste release is het debuut-album van het Utrechtse shoegaton (shoegaze + reggaeton) duo Sven Agaath. Ook de tweede release staat al in de planning: het tweede solo-album van Todd Tobias (Guided by Voices).

Videoclip: ‘In This Thing’ van Falco Benz
Vorige week verscheen de nieuwe EP van Falco Benz, May Days. Nu is er ook een clip bij het nummer ‘In This Thing’, met Charlene op vocals.

Canvas Blanco: dromerige Americana
Canvas Blanco is het geesteskind van singer-songwriter Jozua Koffeman (o.a. als zanger te horen bij How To Throw A Christmas Party). Zijn liedjes heeft hij geschreven op een zolderkamer en die vervolgens samen met gitarist en producer Arjan de Wit ontwikkeld tot fantasievolle americana. Het muzikale blikveld van de band is breed: de akoestische, dromerige en klassiek ingekleurde composities laten invloeden horen van bands als Wilco, Sparklehorse, Calexico en Sixteen Horsepower. Binnenkort brengt Canvas Blanco het debuutalbum Call me Lucky, Fat or Skinny uit, over pionieren, ravotten, hutten bouwen, ongenadige kerkklokken en ongepolijst geloof, fantasie, vette & magere jaren, goud zoeken, het verliefd zijn op Tom Sawyer's Becky, en jaloers zijn op stoere cowboymannen als Lucky Luke en Arendsoog. Check de eerste track ‘City of Catharines’.

Video: m-Trans van Bismuth
De afgelopen jaren is Yuri Landman in binnen- en buitenland bekend geworden door het bouwen van instrumenten voor onder andere Sonic Youth en de workshops waarbij je je eigen instrument kunt bouwen. Maar hij maakt zelf ook muziek. We hebben hem de laatste jaren bijvoorbeeld verschillende keren in Utrecht gezien met Bismuth, de band die hij samen met Arnold van de Velde heeft. Van Bismuth is nu een album verschenen bij Geertruida. Geheel in stijl krijg je bij aankoop van de special edition ‘the Svikt’, een zelfontworpen instrument dat je ook op het album terug hoort. Bij het nummer ‘m-Trans’ is een video verschenen, gemaakt met met beelden van een optreden tijdens het The Rest is Noise festival.

Happy Camper in de race voor Oscar
In de vorige editie van het Korte Utrechtse Popnieuws hadden we de nieuwe clip van Happy Camper. Inmiddels is ook bekend geworden dat de band in de race is voor een Oscar. De korte animatiefilm A Single Life, met daarin een door Pien Feith gezongen nieuw Happy Camper-nummer, is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. De film werd gemaakt door animatiestudio Job, Joris en Marieke van Job Roggeveen, de geestelijk vader en muzikaal leider van Happy Camper, en doet mee in de categorie Best Animated Short Film.

Stillwave haalt 5 boekingen binnen bij
Sena Performers POPnl Award

De Haagse band Friends of the Family heeft zaterdag 30 augustus in De Melkweg de Sena Performers POPnl Award 2014 gewonnen. De jury, bestaande uit programmeurs van Nederlandse poppodia en de Nederlandse bevrijdingsfestivals, boekte de winnaar voor negen optredens. Stillwave vertegenwoordigde Utrecht en ging met vijf optredens naar huis, het op drie na hoogste aantal.
 
EKKO komt met Blaast je van je sokken actie
EKKO komt met iets nieuws. Een pas waardoor je naar elf optredens kunt gaan voor maar 50 euro! De shows waar het om gaat zijn o.a. Angel Olsen, Fat White Family, en Ólöf Arnalds. Je krijgt overigens ook nog een paar EKKO sokken waarmee je de blits kunt maken op je werk of studie, en korting op de volgende shows: Sebadoh, Amatorski en Hackensaw Boys. Je pas koop je via de site van EKKO.

Eerste release voor Maura Hope
Maura Hope studeert voor Dance Producer aan de Herman Brood Academie en heeft deze week haar eerste release ‘Ordinary’ uitgebracht op I Records. De track waarvoor Hope zowel productie als zang heeft gedaan is een mix van pop, disco, indie en dance.
DJ HAGY: new act
We krijgen elke week veel persberichten. Als we het nieuws relevant genoeg vinden nemen we hier een samenvatting op. Complete persberichten doorplaatsen doen we meestal niet. Maar er zijn uitzonderingen. Zoals deze:

'new act in town'
DJ HAGY
'Working on new music, expect some shoegazepop. keep in mind that it will be played live, actually thats what a dj really wants..'
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht