Eerste deelnemers 48 Hour Music Video Project bekend

Bands gaan strijden om titel Beste 48 Hour Videoclip van Nederland

Tekst: Kelly Leeuwis ,

Utrecht verandert eind september traditiegetrouw weer in één grote filmset tijdens het 48 Hour Music Video Project. Van 26 tot en met 28 september gaan bands en filmmakers namelijk samen binnen 48 uur een videoclip maken. Dit resulteert in totaal verschillende videoclips, die tijdens het Nederlands Film Festival 2014 strijden om de titel van Beste 48 Hour Videoclip van Nederland. Vandaag zijn de eerste zes deelnemende bands bekendgemaakt, maar aanmelden als filmteam kan nog steeds!

Ready, set, go
De bands en filmploegen ontmoeten elkaar op vrijdagavond om 18.00 uur in Rembrandt 2 voor een kick-off. Elke filmploeg wordt dan aan een band gekoppeld. Vervolgens gaan deze teams samen aan de slag met een van de zelfgeschreven nummers van de band. De teams hebben vanaf dan precies 48 uur de tijd om samen een video te ontwerpen, te filmen en te editen. Op zondagavond moet de video voor 19.30 uur in TivoliVredenburg zijn ingeleverd. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn.

De zes deelnemende bands
De zes acts die voor het 48 Hour Music Video Project 2014 zijn geselecteerd, zijn: The Medics, Big Hare, The Q!, DONNIE, Drunk Soda en Beyond Violet. Deze bands zijn door de eerste selectie gekomen. Op de reservebank zitten nog enkele andere bands, die nog tot uiterlijk de startdatum geselecteerd kunnen worden als er nog filmteams zijn die zich aanmelden.
 
Videoclips vertoond op Nederlands Film Festival
De clips van de deelnemers worden op dinsdag 30 september vertoond tijdens het Nederlands Film Festival. Tijdens deze 48 Hour Music Video vertoning en uitreiking in Rembrandt 3 krijgen de filmmakers, bands, fans, vrienden en publiek dan de resultaten van 48 uur hard werken te zien. Een deskundige jury, met daarin Farid Benmbarek (manager bij label Top-Notch), Job Roggeveen (muzikant, regisseur en animator van o.a. Happy Camper) en Sarah Domogala (regisseur 100% Halal, docu’s en videoclips), bepaalt welke clip de beste is.

Gezocht: filmmakers
Filmmakers kunnen zich nog aanmelden voor het project. Meer informatie en het invulformulier vind je op de website van het 48 Hour Music Video Project.

The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, Nederlands Film Festival en 3voor12/Utrecht. Kaarten kunnen hier gekocht worden.
Het 34e Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 24 september tot en met vrijdag 3 oktober in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen. Film, Muziek, Filmmuziek! vormt de rode draad van het festival.

Te zien: Videoclip Avond 48 Hour Music Video Project, € 9,50 entree, 21.00 tot 22.30 uur, dinsdag 30 september 2014 @ Rembrandt 3