Counter Jib lanceert debuutplaat in EKKO

Band blaast publiek omver met strakke rockmuziek

Tekst: Kelly Leeuwis / Foto’s: Erik Duijvestijn ,

Catchy, meedogenloos en strakker dan een leren broek; Counter Jib is een mooie aanwinst voor de Utrechtse muziekscene. Dat blijkt wel uit de releaseshow die Counter Jib donderdag 18 september in EKKO gaf. In een dampende zaal bracht het trio hun debuutalbum Mirk And Marvel ten gehore, met Het Universumpje als support-act.

Niets nieuws onder de zon als je een band hoort zeggen dat de albumpresentatie tot in de puntjes moet kloppen. Toch is de manier waarop Counter Jib het aanpakt, het benoemen waard. Waar andere bands nog wel eens de kantjes ervan aflopen qua promotie (“Ik wil alleen muziek maken”), lijkt promotie bij Counter Jib er met de de paplepel te zijn ingegoten. Zo startte de band een heuse promotiecampagne met postersdoor Utrecht en organiseerden ze voor de zomer al een exclusieve luistersessie voor hun trouwste ambassadeurs. Als puntje op de i regelden ze ook nog even met EKKO dat ze hun optreden een keer konden oefenen, zodat zowel licht als geluid tot in detail konden worden gefinetuned. Van dat oefenoptreden maakten de heren gelijk even een hyperlapse-video om dat, slimmerds dat ze zijn, ook als online promotie te gebruiken.

Met al die promotie, zou je je kunnen afvragen of dat misschien een ongelukkiger eindproduct verhuld. Gelukkig wordt tijdens de releaseshow al snel duidelijk dat Florian Wolff (zang/gitaar), Wouter de Graaf (gitaar) en Rolof Groothoff (drums) niet enkel goed zijn in het promoten van hun waar, maar dat hun muziek ook nog eens verdomd goed in elkaar zit. Aanstekelijke post-grunge rockmuziek waar je hele lijf op meedeint en waar de trouwste fans hun pitjes op wagen. We maakten een fotoverslag van de avond.


Gezien: releaseshow Counter Jib, donderdag 18 september 2014 @ EKKO