Club 3voor12/Utrecht opent nieuw seizoen met 035-editie

De muzikale wortels van IX, Angelo Boltini en Willem Wits liggen in Soest/Baarn

redactie 3voor12/Utrecht ,

Nu de laatste buitenfestivals achter de rug zijn begint het podiumseizoen echt op stoom te komen. Ook de programmeurs van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht zijn weer terug van reces. De eerste editie van dit seizoen wordt meteen een bijzondere. Onder de geuzennaam ‘035-editie’ presenteren ze drie bands waarvan de muzikale wortels in de plaatsen Soest en Baarn liggen: IX, Angelo Boltini en Willem Wits.

De omgeving van Soest en Baarn is al sinds een jaar of tien een muzikale broedplaats. Een kleine dwarsdoorsnede van bands uit die contreien: Aestrid, Sheriff of Hong Kong, Taxi to the Ocean, Jett Rebel, Mevrouw Tamara en A Polaroid View. Kenmerkend voor een aantal van die bands is misschien wel dat een nieuw idee altijd beter is dan het oude idee afmaken. De consequentie daarvan is dat niet alle bands echt tot wasdom zijn gekomen, maar het heeft zeker veel leuke bands opgeleverd. Op de september-editie van de Club presenteren we twee van de bepalende mensen uit die scene, elk met hun eigen project: Marnix Dorrestein en Willem Wits. Angelo Boltini komt formeel niet uit Soest of Baarn maar heeft in zijn jonge jaren al met veel van muzikanten uit Soest en Baarn gespeeld. Met een beetje goede wil zou je dan ook kunnen zeggen dat zijn muzikale wortels daar liggen. 

IX

IX is het alter-ego van Marnix Dorrestein. Dorrestein stond afgelopen juni nog als gitarist van FAUT HAUT op de Club maar IX is helemaal zijn eigen project. Hiervoor speelde Dorrestein onder meer bij Grote Prijs-winnaar Über-Ich, in het legendarische Sheriff of Hong Kong en in Metro Mortale, samen met Jelte Tuinstra en Willem Wits. Dit voorjaar tourde IX als vast voorprogramma met Jett Rebel en alsof het nog niet druk genoeg is spelen Dorrestein en zijn side-kicks Jelle Huiberts en Jasper Slijderink ook als vaste band bij Kris Berry & Perquisite. Buiten al deze drukte om hebben ze dus gelukkig ook nog tijd om samen muziek te maken. Laat je verrassen door de invloedrijke muziek die IX te bieden heeft.
 

Angelo Boltini

Angelo Boltini is een muzikale duizendpoot. De meesten kennen hem als een veelbelovend gitarist, maar zijn fascinatie met muziek zorgt ervoor dat hij elk instrument grijpt dat binnen zijn handbereik komt. Boltini is constant op zoek naar nieuwe manieren om emotie te trekken uit snaren, toetsen en elektronica, om zo de verhalen te ondersteunen die hij zachtjes in je oor zingt. Dat zijn roots in de jazzrock liggen is nog duidelijk hoorbaar in zijn nummers, maar indie-invloeden schuwt Boltini zeker niet. Op dit moment werkt hij aan een album, waarvan eind september een nieuwe single zal uitkomen. Nummers daarvan ga je ongetwijfeld horen tijdens zijn optreden bij Club 3voor12/Utrecht

Willem Wits

Het klinkt natuurlijk reuze cliché, maar we zouden Willem Wits werkelijk tekort doen wanneer we er een label op zouden plakken. Als we toch moeten: op zijn voor de zomer verschenen solo-album Cardboard Boy is een heftige mix van onder meer dubstep, elektronica, sampling en bijzondere, gekke, maar oh zo fijne hooks te horen. Het wordt hoe dan ook spannend, op de september-editie van de Club!

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met IX, Angelo Boltini, Willem Wits en een dj-set van Lucas Hamming, donderdag 25 september 2014, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!