3voor12/Utrecht Selecteert: Angelo Boltini

"Ik sta het liefst met zoveel mogelijk mensen op het podium"

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Zoals iedere maand zet 3voor12/Utrecht een act in de schijnwerpers, onze Selecteert. In september valt die eer te beurt aan Angelo Boltini. Boltini is van oorsprong gitarist maar op zijn nieuwe EP ontpopt hij zich als een ware muzikale duizendpoot, die ook de elektronica niet schuwt.

Angelo Boltini studeerde jazzgitaar aan het conservatorium in Amsterdam. Als gitarist stond hij eerder al op het podium met Thijs van Leer, maar in bands als For The Birds nam hij naast de gitaarpartijen ook de zang voor zijn rekening. Boltini beschouwt de gitaar nog steeds als zijn hoofdinstrument maar op zijn zelf-geproduceerde solo-EP maakt hij ook meer gebruik van synths en elektronica. “Mijn roots liggen in de jazzrock, die invloeden zijn nog wel duidelijk hoorbaar. Daarnaast zitten er bijvoorbeeld ook indie-invloeden in.”

Op het podium laat hij zich - als het even kan - bijstaan door zoveel mogelijk bandleden. “Het hangt altijd een beetje af van het soort optreden. De standaardbezetting van de band is vier: bas, toetsen, drums en ikzelf op zang en gitaar, maar afhankelijk van de ruimte die we hebben zijn er soms ook nog diverse andere bandleden bij, zoals een vibrafonist en een cellist. Soms doe ik ook iets met samples. Het liefst sta ik met zoveel mogelijk mensen op het podium.”

Op dit moment werkt Boltini aan een album, waarvan eind september een nieuwe single zal uitkomen. Ongetwijfeld ga je hier veel meer van horen tijdens zijn optreden bij Club 3voor12/Utrecht, op donderdag 25 september. Uiteraard volgen we hem deze maand op de voet. Intussen kun je Angelo Boltini ook live bewonderen in Hofman Café, op donderdag 4 september.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht september met Angelo Boltini, IX, Willem Wits en dj-set van Lucas Hamming, donderdag 25 september 2014 (21.00 uur) @ dB's, Utrecht