'035' laat zien waar het toe in staat is op september-editie Club '035' laat zien waar het toe in staat is op september-editie Club

Club 3voor12/Utrecht trapt het podiumseizoen af met Willem Wits, Angelo Boltini en IX

, Tekst: Luigi Zanin / Foto's: Roy Wolters

'035' laat zien waar het toe in staat is op september-editie Club

Club 3voor12/Utrecht trapt het podiumseizoen af met Willem Wits, Angelo Boltini en IX

Tekst: Luigi Zanin / Foto's: Roy Wolters ,

Afgelopen donderdag was dB's het toneel voor Club 3voor12/Utrecht. De maandelijkse showcase-avond stond in het teken van de plaatsen Baarn en Soest. Willem Wits, Angelo Boltini en de band IX hebben dan ook allemaal hun roots in die regio.

De avond begint met Willem Wits. Uitgebreid neemt hij de tijd om al zijn instrumenten nog even te checken, waarna hij zijn denkwereld en verhaal op de bezoekers loslaat. Met de woorden 'ik wil een verhaal vertellen' neemt Wits de bezoekers mee door anekdotes over namaakwerelden, ontdekkingsreizen door het heelal en avonturen met karton. Met zijn muziek en de korte verhalen tussen de nummers door zorgt hij voor een unieke show. Wits maakt haast ondefinieerbare muziek. Zijn nummers bestaan vooral uit elektronische klanken die op allerlei manieren tot stand komen, en ook alle onverwachte kanten op lijken te schieten. Tijdens zijn optreden danst, springt en beweegt hij mee op het podium. Soms beeldt hij zijn muziek zelfs uit. Hij geniet duidelijk terwijl hij op poëtische wijze zijn verhaal overbrengt aan de luisteraar. Apart en alternatief, maar ook erg indrukwekkend. 

Na Wits is de beurt aan Angelo Boltini. Deze 23-jarige zanger haalt zijn invloeden vooral uit jazzrock. De band staat deze avond met twee achtergrondzangeressen vijf-koppig op het podium. Boltini begint in eerste instantie met vooral kalme, ritmische nummers. Zijn repertoire is echter breder en gaandeweg komt er daarom steeds meer pit en kracht in zijn optreden. Het stembereik van de zanger is indrukwekkend en zet hij vol overgave in tijdens bijvoorbeeld het nummer 'Speak'. Zijn muziek is toegankelijk en minder extreem dan Willem Wits, maar door de veelzijdigheid ook moeilijk te vergelijken met momenteel bekende artiesten. Boltini weet het publiek vanavond in ieder geval te imponeren.

Als laatste band betreedt IX het podium. Leadzanger van deze formatie is Marnix Dorrestein. Samen met Jelle Huiberts en Sergio Escoda spelen ze krachtig, scherp en hard. Ondanks een optreden in Delft, eerder deze avond, staat de band vol energie te springen en te bewegen op het podium. Het publiek komt voor het eerst deze avond echt los en in plaats van enkel mee te deinen met de muziek wordt er in de zaal ook even flink gedanst. Na de optredens luisteren bands en bezeoekers nog naar de plaatjes van gelegenheids-dj Lucas Hamming, en na deze geslaagde editie van Club 3voor12/Utrecht mogen bezoekers alweer benieuwd zijn naar de volgende.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht september-editie met Willem Wits, Angelo Boltini en IX, donderdag 25 september 2014 @ dB's, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht