The Vagary, Cirque Valentin en Whitley SD op Club oktober

Dansen op catchy gitaarpopliedjes en een funkcircus

Tekst:Redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een lange nazomer is de herfst nu toch écht begonnen en mogen de winterjassen weer uit de kast. Gelukkig kun je je op donderdag 30 oktober opwarmen bij een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht in dB’s. Onze programmeurs hebben namelijk een line-up samengesteld waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan! Op het podium zie je The Vagary met catchy en dansbare gitaarpop en Cirque Valentin, funkcircus waarbij je ogen tekort komt. Whitley SD zorgt met haar liedjes voor het introspectieve moment van de avond. Plus: een dj-set van Counter Jib!

The Vagary
De oprichting van de Amsterdamse indierockband The Vagary in 2011 ging niet onopgemerkt voorbij. Een gedeelde obsessie voor de eenvoud van popmuziek en de live energie van rauwe, gestripte rock raakte een snaar. Al snel na de oprichting speelde de band veel shows, waaronder voorprogramma’s voor Kurt Vile en Pete Doherty. De band bezegelde de opgebouwde live-reputatie met het winnen van de Amsterdamse Popprijs eind 2012. Ook op Noorderslag 2014 gaf de band zijn visitekaartje af met catchy en dansbare liedjes waarin gitaren en synths gecombineerd worden. Eind augustus bracht The Vagary debuutalbum Salute uit dat lovende reacties kreeg van onder meer OOR, 3voor12 en Noisey. 

Cirque Valentin
Valentijn Banier kennen we van bands als Giovanca, Steye & The Bizonkid en Zuco103, maar hij heeft ook zijn eigen circus: Cirque Valentin. Met een grote band speelt hij alles tussen The Roots, Michael Jackson, The Muppets en Red Hot Chili Peppers. Voor het gemak noemen we het maar funk, maar dan met extra veel synthesizers en een strakke podiumpresentatie waarbij je ogen en oren tekort komt. Aan het begin van deze maand is het nieuwe album On Pleasure Island verschenen bij DOX Records (o.a. Benjamin Herman, Benny Sings, Giovanca, Wouter Hamel). Feest gegarandeerd! 

Whitley SD
Whitley SD is de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand. Ze studeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht en was voorheen actief als de frontvrouw van haar eigen band Whitley and The Hot Males. Inmiddels heeft ze een carrière als singer-songwriter en werkt ze aan haar eerste EP. De meeslepende liedjes, waarbij haar gitaarspel wordt aangevuld met synthesizers en geluidseffecten, gaan over moeilijke liefdes, seks en avontuurlijke avonden. Op het podium wordt ze begeleid door multi-instrumentalist Lasse Groeneveld.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met The Vagary, Whitley SD en Cirque Valentin en een dj-set van Counter Jib, donderdag 24 oktober 2014, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!