Kort Utrechts Popnieuws Week 43

Sideditch, Showkaas, Go Go Kill, Blaudzun, Sidewalk, Seven to Eleven en Creepy Circus

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij.

Deze week weer een volle editie met aandacht voor Sideditch, Showkaas, Go Go Kill, Blaudzun, Sidewalk, Seven to Eleven en Creepy Circus.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Sideditch start crowdfunding voor debuutplaat
De Deventerse/Utrechtse poprockformatie Sideditch is een crowdfunding campagne gestart om het laatste beetje van hun debuutalbum te bekostigen. De band begon ooit op zolderkamers te repeteren, maar is over de jaren heen gegroeid tot een band met een volwassen sound die wat weg heeft van bands als The National en Death Cab for Cutie. Ze speelden verschillende voorprogramma’s en waren onder andere te zien tijdens de Popronde en op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Het debuutalbum van Sideditch wordt opgenomen in de Basement Studio en wordt begin 2015 uitgebracht op vinyl. Check de site van Voor de Kunst om te zien hoe je doneert en wat de tegenprestaties van de band zijn.

Showkaas Live nieuwe techno-avond in ACU
Innovatief, creatief en veelzijdig, dat is hoe ze bij Showkaas vinden hoe techno hoort te klinken. Hoe dat er precies uitziet kun je ontdekken op donderdag 6 november in ACU. Van 22.00 tot 03.00 uur kun je er in twee zalen terecht voor, zoals ze zelf zeggen, “unieke en vooruitstrevende belevenissen die de krachten van de verschillende disciplines verenigen.” In de grote zaal zijn er beelden, tracks, live instrumenten en professionele studioapparatuur die worden samengesmolten tot live techno. In de kleine zaal worden warme houseplaatjes gedraaid. Artiesten in de grote zaal zijn onder andere Actitect, Matthias Klein, Near Earth Object en Dave Mech; in de kleine zaal Doktor Know, Bo Risky en Light-UP. Entree is gratis! Voor volgende edities zoekt Showkaas dj's, producers, muzikanten en andere creatievelingen!

Go Go Kill tekent bij The Bakery
Vorige week meldden we dat Go Go Kill op donderdag 20 november komt spelen op de Le Guess Who?-editie van Club 3voor12/Utrecht en dat het viertal ook nog eens de 3voor12/Utrecht Selecteert van november wordt. Maar er kwam die week nog meer goed nieuws voor de band: ze hebben getekend bij The Bakery voor management en boekingen. Ben je benieuwd naar de band? Denk aan The Dead Weather of Nine Inch Nails. Of beter nog: kom naar de Club op 20 november of luister hieronder al een nummer (via bandcamp).

Blaudzuns toursong gevat in mooie video
Je hebt hem vast al ergens langs zien komen, maar bekijk hem vooral nog een keer: ‘Bon Voyage’, het nummer dat Blaudzun voor de Tour de France 2015 schreef en de gave clip van Job, Joris & Marieke met daarin veel bekende Utrechtse plekken.

Nieuwe zanger en EP voor Sidewalk
Afgelopen maart heeft de Utrechtste punkrockband Sidewalk afscheid genomen van haar zanger, Bouke Winters. Een nieuwe was echter snel gevonden in de persoon van oud-roadie Gerko ‘Jezus’ Kamminga. Met hem is de band in de zomer van 2014 de studio ingegaan om te werken aan de tweede EP, na We Are Your Radio For The Night So Shut Up And Dance uit 2012. Op 1 september is het vijf nummers tellende Back To The Start verschenen waarop de band zich muzikaal heeft ontwikkeld naar een nieuwe, meer melodische vorm van punkrock. Back To The Start is zowel fysiek verkrijgbaar als digitaal te beluisteren en gratis te downloaden.

Seven to Eleven presenteert debuut-EP in Azotod
Seven to Eleven is een beginnende popband uit Utrecht. De winnaar van de Grote Prijs van Leidsche Rijn in 2013 maakt naar eigen zeggen originele liedjes die lekker in het gehoor liggen, maar nooit voorspelbaar zijn. Of dat daadwerkelijk het geval is kun je horen tijdens de EP-presentatie op vrijdag 31 oktober in Azotod (De Meern). Als je je kaartje bij één van de bandleden koopt betaal je € 4, terwijl ze aan de deur € 7,50 kosten. Lijkt ons duidelijk.

Café Hofman en DAKLOOS presenteren Creepy Circus (Poppenkast Halloween)
Poppenkast is de nieuwe wekelijkse dansavond op donderdag van Café Hofman waar je kunt dansen op house, funk, disco en meer. Naast de vaste edities pakt Poppenkast af en toe ook extra uit met Poppenkast XXL. In samenwerking met Utrechtse partijen wordt dan een nóg groter feest neergezet. Voor de eerste XXL-editie wordt samengewerkt met DAKLOOS, een jonge, Utrechtse organisatie die vorig jaar al een stevig Halloweenfeest organiseerde in ACU.
Op 30 oktober organiseren ze nu samen een Halloweenfeest: Creepy Circus. Ballonnen, clowns, creepy circus critters, gruwelijke horrorvisuals, lachspiegels en spooky live-art bepalen de sfeer. Voor de beats zorgen Wendel Sield, Stuurloos en Sunshine Reggie (Poppenkast resident) en het dj-team van DAKLOOS is ook aanwezig. De avond in Hofman Café start om 23.30 uur en de entree is €5.