Kort Utrechts Popnieuws Week 41 Kort Utrechts Popnieuws Week 41

My Generation, BAKON Bookings, Lightwires, Hesperian, Hamertje Tik, Fall’s Up en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 41

My Generation, BAKON Bookings, Lightwires, Hesperian, Hamertje Tik, Fall’s Up en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor My Generation, BAKON Bookings, Lightwires, Hesperian, Hamertje Tik, Fall’s Up en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tweede editie My Generation
Op vrijdag 10 oktober vindt in TivoliVredenburg de tweede editie plaats van My Generation, de dansavond voor oudere jongeren met het beste uit 50 jaar popmuziek. DJ El Salvo & The Shake maken van de zaal een intieme avondclub met drankjes uit glas en een wijnbar. Op de dansvloer ga je van Pharrell Williams naar Curtis Mayfield, van David Bowie naar Lou Reed, van rock naar disco, van oud naar nieuw. Er is ook een intiem live optreden van Sky Pilots.

BAKON Bookings introduceert roster in Poema
Het splinternieuw boekingskantoor BAKON richt zich op elektronische muziek. Op vrijdag 10 oktober organiseert het kantoor een showcase-avond in Club Poema waarop het zijn artiesten voorstelt. Op de line-up staan Dermann, Blanko (beiden ondersteund door
percussionist Isaï Reiziger), Arno Motz (live), Vulto en nieuwste aanwinst Derek Zwarts. De avond in Poema begint om 23.45 uur en de entree is € 4,50.

Sunday Sun komt met nieuw album en nieuwe clip
Op 17 november verschijnt er een nieuw album van Sunday Sun met de naam We Let Go. Als opwarmer is er een eerste single, het über-vrolijke ‘I Call You Honey’.

Lightwires presenteert nieuw album
Op vrijdag 14 november presenteert Lightwires het nieuwe album Modern Memory in EKKO. De band vindt zijn gemene deler in het experiment en bevindt zich op het het raakvlak van artrock, postpunk en dreampop. Een aantal tragische gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan vinden hun weerklank in de nieuwe plaat. Eerder deze week verscheen de tweede single van het album van Lightwires: ‘Elsewhere’. Op 14 november wordt de band bijgestaan door Woods on Fire, dat op deze avond ook zijn album presenteert. Twee release-shows voor de prijs van één dus. 

Artiesten en woonkamers gezocht voor nieuwe editie Gluren bij de Buren Utrecht

Op 25 januari keert Gluren bij de Buren terug naar Utrecht. Die zondag vinden er optredens plaats van amateurkunstenaars in verschillende woonkamers door alle wijken van Utrecht. Optredens waarbij het vloerkleed als podium dient en de bank als tribune. Om Gluren bij de Buren in Utrecht wederom tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar inwoners die deel uit willen maken van het Gluren bij de Buren festival. Vorig jaar namen in totaal 100 woonkamers deel aan het woonkamerfestival. Heb je een woonruimte die je openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag. De organisatie is ook op zoek naar artiesten uit Utrecht die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Elke artiest speelt tijdens Gluren bij de Buren minimaal drie keer een set van 30 minuten in de aan zijn/haar toegewezen woonkamer. Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen-utrecht.nl en is mogelijk tot uiterlijk 1 december 2014. Op de website van Gluren bij de Buren is meer informatie te vinden over het project.

Dubbel-single en nieuwe video voor Hesperian
Hesperian is een melodieuze hardcoreband uit Utrecht. De band is opgericht in 2013 en tussen de vijf muzikanten vind je ex-leden van My City Burning en Why We Fight. Recent heeft de band de 2-track single ‘Unruly/Rejected’ uitgebracht op White Russian Records. En is er een video verschenen voor het nummer 'Rejected', dat gaat over de worsteling en onzekerheden om erbij te horen en onder druk gezet te worden om perfect te zijn. Op vrijdag 10 oktober zie je ze in ACU.

Hamertje Tik releast EP You & I
Hamertje Tik lijkt op het moment wel een van de productiefste artiesten die Utrecht rijk is. De drum/electro-producer heeft afgelopen week wéér een nieuwe EP uitgebracht. You & I (met daarop de single 'I Want You') is verschenen bij Basserk Records en te beluisteren via soundcloud.
 
De herfst in met Fall’s Up
Woensdag 15 oktober start in Hofman Café een maandelijkse en gratis toegankelijke live-avond met de naam Fall’s Up. Fall’s Up wordt georganiseerd door een aantal studenten van de opleiding HKU Music Management en staat voor een ongedwongen, gezellige en warme sfeer. Op de eerste editie spelen Thijs Heij (o.a. De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en Backgammon (uitgelicht met een track op de 44e Hollandse Nieuwe-compilatie van 3voor12). Tijdens Fall’s Up kun je als bezoeker stemmen op de band die je graag nog eens terug zou willen zien. Na drie edities worden de stemmen geteld en krijgt de winnende band een extra boeking bij Hofman Café en een plek binnen de programmering van de Sugarfactory in Amsterdam. Omdat het herfst is kun je tijdens de eerste editie gebruik maken van de ‘Hofman stempelkaart’: voor elk herfstbockbiertje dat je bestelt, krijg je een stempel en bij drie stempels is het vierde bockbiertje gratis.

Frederic & de Katoenvelden naar de theaters
Dit najaar reist popchansonnier Daan Hofman door Nederland met zijn nieuwe voorstelling Frederic & de Katoenvelden. In het theaterconcert combineert zanger, tekstschrijver en multi-instrumentalist Hofman zijn twee passies: het Europese chanson en  Amerikaanse rootsmuziek. Frederic & de Katoenvelden is een muzikale vertelling van de Parijse chansonnier Frederic die eind jaren ‘50 afreist naar de Mississippi. Op zijn zoektocht naar het mysterie van de Blues raakt hij verstrikt in de duistere mythes van deze machtige rivier. Met de muziek van o.a. Jacques Brel, Serge Gainsbourg, Howlin’ Wolf & Tom Waits volgen we Frederic op zijn reis. Op het kruispunt van deze twee tradities klinkt uiteindelijk zijn eigen lied. Frederic & de Katoenvelden is op vrijdag 10 oktober te zien in Theater Schiller in de Minrebroederstraat.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht