EP release Under My Boots in ACU

Energieke muziek die je de laarzen doet uittrekken

Tekst: Desi van Driel / Foto's: Jerry van Vliet ,

De Utrechtse band Under My Boots is sinds 2012 aan de weg aan het timmeren. De afgelopen maanden waren ze druk bezig met het opnemen van hun eerste EP UMMFB. Vanavond presenteren ze hun EP in ACU waar deze ook is opgenomen. Diepe synths en gitaar gecombineerd met dansbare drumbeats zorgen voor een geluid waar het publiek niet op stil kan blijven staan.

Under My Boots bestaat uit zangeres Sterre Marrée, gitarist Wouter van Ballegooijen, toetsenist/gitarist Adriaan Iwema, bassist Japser Haenen en drummer Erwin van der Laan. Haenen is onlangs aan de band toegevoegd. Het samenspel van dansbare drumbeats, intensieve synths en gitaarriffs, en de bijzondere hese stem van Marrée zorgen voor rauwe electrorock die doet denken aan de muziek van Nine Inch Nails.

UMMFB bestaat uit zes nummers die vanavond allemaal worden gespeeld. Under My Boots begint met 'Infinity'. Gehuld in een gloednieuw shirt met daarop de bandnaam en stevige boots aan betreedt zangeres Marrée het podium. De zang wisselt ze af door soms in de microfoon en soms in een luidspreker te zingen. Tijdens het nummer wordt de zang in sommige delen echter overstemd door de drums, waardoor Marrée niet altijd verstaanbaar is. Gelukkig is dit van tijdelijke aard en is de rest van de show de zang goed te horen. Het nummer 'The Devil Wears Boots' wordt opgedragen aan de geluidsman van de band. Ze noemen hem the devil, omdat hij de backing vocals van het nummer heeft ingezongen.

Under My Boots geeft een energieke show. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en de nummers klinken strak. De lichtshow in de kleine zaal zorgt voor een sfeer die perfect past bij het geluid dat uit de speakers knalt. De interactie tussen zowel de bandleden als het publiek is ook goed. De muzikanten gaan helemaal los en staan met een grote lach op het podium. Deze interactie weten ze ook op het grote publiek over te brengen. Marrée reageert enthousiast: "We hebben nog nooit voor zo’n volle zaal gestaan!"

De avond wordt afgesloten met 'Mahyem'. Een nummer dat niet op de EP staat. "Dit is ons laatste nummer, so dance your fucking boots off!" Terwijl de band begint, trekt een aantal mensen daadwerkelijk hun schoenen uit en stoppen niet meer met dansen tot de show is afgelopen.


Gezien: Under My Boots, zaterdag 18 oktober 2014 @ ACU, Utrecht.