3voor12/Utrecht lokaliseert: Postcards From Mars

Postcards From Mars speelt in Conceptstore Alchemie

Camera en montage: Timo Millitz / Audio: Wout de Kruif / Tekst: Bas van Laar ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Postcards From Mars, het alter ego van ´╗┐Bart van Dalen, zag het levenslicht op een zomerse namiddag in 2011 op de hei, waar het eerste nummer geboren wordt. Met een blanco notebook en het doel om liedjes recht vanuit zijn hart te schrijven begint hij aan het singer-songwriter avontuur. Begin 2014 heeft hij genoeg materiaal verzameld en besluit Van Dalen om ieder seizoen een nieuwe EP uit te brengen. One/Four en Two/Four zijn inmiddels verschenen, Three/Four is bijna klaar. Kleine liedjes over grote onderwerpen als persoonlijke groei, liefde en uitvinden wie je wilt zijn. Het maakt van deze singer-songwriter een fijne metgezel in tijden waar blaadjes van bomen waaien en druppels tegen ramen kletteren.

De Conceptstore Alchemie werd opgericht door Esther Wennekes en Lindy van Dorst. Het is een verzamelplek voor verschillende vormen van kunst en cultuur. Daarnaast verkoopt Alchemie vintage kleding, meubels en zijn er meditatiecursussen, muziekoptredens en poëziemiddagen. ‘s Avonds verandert Alchemie in een heuse vegetarische eettent. Conceptstore Alchemie vind je in Hoog Catharijne, tegenover de V&D. 

Het nummer dat ´╗┐Postcards From Mars speelt is een akoestische versie van ‘Haunted Waters’ dat te vinden is op de meest recente EP, Two/Four.