3voor12/Utrecht TV: Nordic Delight videosessies

Intieme sessies in Sterrenwacht Sonnenborgh

Camera: Daniël Baeten, Gerben Schmidt, Lotte van Leengoed, Timo Millitz ,

Tijdens Nordic Delight Festival 2014 vonden in de catacomben van Sterrenwacht Sonnenborgh korte sessies plaats van een keur aan Noordelijke artiesten. We filmden de sessies van Loney, Dear, Death Hawks en Heimatt. Maak je eigen mix in onderstaande videomixers.

Loney, Dear (SE) gaat al een tijdje mee. Met zijn kenmerkende falsetstem en perfectionisme is Emil Svanängen de uitgelezen artiest voor een sessie in Sterrenwacht Sonneborgh. Bij binnenkomst weet hij een ad hoc koor van omstanders bijeen te brengen. Na een korte repetitie brengen ze onder begeleiding van Maarten Vos speciaal voor onze camera's het nummer 'D major' ten gehore.


Teemu Markkula komt in zijn uppie naar de Sterrenwacht voor een akoestische sessie. Al staat hij ‘s avonds met zijn soms vrij harde band Death Hawks (FI) op het podium in de Stallen, ook solo maakt Teemu indruk. Zijn indringende uithalen gedeien in elke geval goed in de galm van het gebouw.


Heimatt
(DK/NO), de band van frontman Magnus Grilstad, is van een vrolijker kaliber. De uptempo, folky nummers worden met veel energie gebracht. De teksten zijn daarentegen niet altijd even vrolijk, maar het enthousiasme van gitarist Martin Sahlertz – die vrijwel alle vocalen mee-playbackt – zorgt voor een allerminst sombere afsluiting van de dag.


Gezien: 3voor12/Utrecht videosessie van Nordic Delight Festival met Loney, Dear, Death Hawks en Heimatt, zaterdag 4 oktober 2014 @ Sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht.