Weekagenda week 48

Onze tips: MTT, The Medics, Ares, John Talabot, Sin 7 Sins, Onzichtbaar in Utrecht met Robbing Banks en Novack

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Nog maar nauwelijks bijgekomen van Le Guess Who? en Popronde Amersfoort begint al weer een nieuwe concertweek. Zondag zien we jullie hopelijk bij de boekpresentatie van [On]zichtbaar in Utrecht met optredens van Robbing Banks en Novack, maar in de dagen daarvoor is er ook al van alles te doen. We hebben weer een paar tips op een rij gezet.

Wie: MTT + IX
Wat: electro-pop
Wanneer: woensdag 26 november 2014 (21.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

MTT besluit het jaar met een laatste optreden in ACU, voor ze tijdens een winterslaap aan het volgende album gaan werken. Voorlopig is dit dus de laatste kans om de eigenzinnige band in de thuisstad te zien. Support komt van de über-getalenteerde IX, afgelopen weekend nog te zien bij Popronde Amersfoort.

Wie: The Medics + Project Bongo
Wat: Utrechtse indie-pop
Wanneer: donderdag 27 november 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Iets minder dan een jaar geleden gaven The Medics tijdens de 3voor12/Utrecht-Awards een sneak-preview van nummers van het tweede album waaraan ze op dat moment nog werkten. Choose Your Battle is anderhalve maand geleden verschenen en laat een nieuw, volwassener geluid horen met meer elektronische invloeden. Sowieso kun je van de band een sterke live-show verwachten. Support komt van Project Bongo, een vanuit Amersfoort en Utrecht opererend vijftal dat op basis van zijn live-reputatie genomineerd is voor een 3voor12/Utrecht Award.

Wie: Ares + Marone
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 28 november 2014 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 18

Ondanks zijn nog maar achttien jaar is de Brabantse rapper Ares al een flink aantal jaar bezig. Door
optredens bij 3FM, een nominatie voor een State Award en een plek in de halve finale van de Grote Prijs is hij steeds meer in beeld gekomen. Op 4 oktober verscheen zijn debuutalbum Road Trip bij Top Notch. Rond die periode sprak 3voor12's Atze de Vrieze uitgebreid met hem. Vanavond kun je de talentvolle rapper zien in De Helling.
 
Na afloop kun je gewoon blijven hangen voor hiphopparty Lean Back met op het programma: SBMG, Vic Crezée, Sands & Urbs en Lion Kojo.

Wie: SoHaSo: John Talabot, Pional (live), Job Jobse, Nuno dos Santos
Wat: house en techno
Wanneer: zaterdag 29 november 2014 (23.00 uur)
Waar: Pandora van Tivoli Vredenburg
Schade: € 15 in vvk, € 18 aan de deur

SoHaSo staat voor Something Happening Somewhere, het platenlabel van Nuno Dos Santos dat ook zijn eigen clubavond heeft. Als curator presenteert Nuno verse elektronische sounds van bevriende artiesten en nieuw talent. Deze editie komt de Spaanse producer John Talabot langs met een dj set vol sexy discogrooves en stuwende technoritmes. Hij neemt zijn land- en labelgenoot Pional mee, die een liveset doet. Job Jobse en Nuno Dos Santos maken deze zeer sterke line-up compleet.

Deze avond kun je trouwens ook naar RAUW, in de Ronda, met Boys Noize, Tiga, Nobody Beats The Drum en natuurlijk Joost van Bellen.

Wie: Sin 7 Sins
Wat: heavy rock
Wanneer: zaterdag 29 november 2014 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 8
 
De deels uit Utrecht afkomstige female fronted heavy rock-formatie Sin 7 Sins presenteert de nieuwe release Purgatory Princess. Naast veel nieuwe nummers komt er ook ouder werk voorbij.

Wie: Robbing Banks + Novack + [On]zichtbaar in Utrecht
Wat: Utrecht represent
Wanneer: zondag 30 november 2014 (20.15 uur)
Waar: Cloud Nine van Tivoli Vredenburg
Schade: € 4
 
Na een succesvolle crowdfunding verschijnt op zondag 30 november het fotoboek [On]zichtbaar in Utrecht. Met dit fotoboek op lp-formaat legt mediaplatform 3voor12/Utrecht de Utrechtse muziekscene van het afgelopen decennium vast. Aanleiding voor het boek is het tienjarige bestaan van 3voor12/Utrecht en de exponentiële groei van de Utrechtse popscene. Kyteman, Blaudzun, Kensington, festival Le Guess Who? en Knalland; het zijn slechts enkele namen en evenementen die in dit tijdsbestek zijn doorgebroken én uit de provincie Utrecht komen. De boekpresentatie vindt plaats in TivoliVredenburg. Tijdens deze avond treedt one man band Robbing Banks op en staat indieband Novack voor de laatste keer op het podium.