Popronde Amersfoort komt er weer aan

Maar liefst 34 opkomende acts verspreid door de stad

Tekst: Freek Liebrand ,

Over drie weken doet het reizende festival Popronde de stad Amersfoort aan. Eind oktober maakte de organisatie het programma bekend. Dit jaar staan er liefst 34 acts op uiteenlopende locaties. Slenter van kroeg naar restaurant, van kapsalon naar poppodium en krijg zo een indruk van de vele talentvolle acts die het festival te bieden heeft.

Al meer dan tien jaar presenteren opkomende Nederlandse bands zich tijdens de Popronde aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Op 22 november staat de Popronde in Amersfoort. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Om 13:00 uur begint het middagprogramma in Bagels & Beans met de jonge singer-songwriter Cas Ronckers, gevolgd door Einfach Kurt om 15:00 uur. Popband Try Acrobatics bijt om 14:00 uur het spits af in KAdE Café, dat een nieuwe locatie heeft aan het Eemplein. The Afterveins (15:00 uur) en Cosmic U (16:00 uur) completeren de line-up aldaar. Muziekzaak Velvet Music ontfermt zich met Raw Flowers (15:30 uur) en punkrockband Call It Off (17:00 uur) over de Amersfoortse rockliefhebbers in de middag.

Het startsein voor het avondprogramma wordt gegeven door IX, die in juni nog indruk maakte bij Lepeltje Lepeltje, om 19:45 uur in Onder De Linde. De rest van de avond zijn er nog 31 andere optredens door de hele stad. Een bloemlezing: Sofia Dragt brengt om 20:00 uur prachtige popliedjes ten gehore in De Observant. Om 21:00 uur starten stonerrockers Menhir in rockcafé de Boothill. Tenfold brengt haar gevoelige liedjes op hetzelfde tijdstip in de nieuwe Galerie Archipel aan de Weverssingel. One-man-garage-band Robbing Banks start een half uurtje later zijn set in restaurant De Vereeniging. Ook Kinki Kappers is weer van de partij, met skaband The Skaggerz (20:30 uur) en drum & bass act Head First (22:00 uur). Nieuw dit jaar is Club Funk, die vanaf 22:00 uur losgaan met rapper Mongoose. Ook om 22:00 uur begint rockband The Great Communicators in Van Zanten. 


Zoals elk jaar is ook café Zomaar weer van de partij met een sterke line-up, bestaande uit door 3voor12 geselecteerde acts: Einfach Kurt (folk) en Sunday Kids (bluesrock) komen het kleine bierhuis weer omtoveren tot dampend rockhol. Ook Onder De Linde wordt in de loop van de avond een onvervalste rockkroeg, met garageband The Black Cult en later electrorockers Project Bongo, geen onbekenden in Amersfoort. De informatiecaravan staat dit jaar voor Miles, waar feestband Amariszi vanaf 22:30 uur de hele tent op zijn kop dreigt te zetten. Ook The Flame, met Raw Flowers en Heroism, en 't Filmhuys, met Cas Ronckers en The Cannonball Johnsons, dragen hun steentje bij aan het festival. Podium De Kelder gaat het langst door van iedereen, met PAUW (00:00 uur), Yuko Yuko (01:15 uur) en David Douglas (02:30 uur). Een onvervalste afterparty dus met door muziekblad OOR gesteunde artiesten.


Natuurlijk doen we als 3voor12/Utrecht weer verslag van deze goedgevulde muziekavond. Meer over de geprogrammeerde bands en de exacte tijden en locaties kun je vinden op de
site van de Popronde.

Te zien: Popronde 2014 met o.a. Einfach Kurt, IX, Sofia Dragt, Project Bongo, Yuko Yuko  en meer; zaterdag 22 november 2014 @ diverse locaties, Amersfoort