Nominaties 3voor12/Utrecht Awards 2014 bekend

De beste acts, albums, live-acts, video’s en initiatieven volgens 3voor12/Utrecht

Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Nikki Smits ,

Traditiegetrouw sluit 3voor12/Utrecht het jaar af met de uitreiking van de 3voor12/Utrecht-awards. De beste Utrechtse muzikanten maken kans op een award voor het beste album, de beste video, de beste live-act en/of voor meest veelbelovende act. De genomineerden voor meest veelbelovende act maken tevens kans op de Publieksprijs. Het beste Utrechtse initiatief ontvangt ook een award. Op zaterdag 13 december worden de awards uitgereikt tijdens de Awardshow in EKKO.

In de volgende categorieën zijn genomineerd:

Meest Veelbelovende Act
Alexi Lalas
Ode to the Quiet
Emil Landman

Beste Album
David Douglas – Moon Observations
Emil Landman – Colours And Their Things
Aestrid – No Map or Address

Beste Live-act
Falco Benz
Project Bongo
Robbing Banks

Beste Utrechtse Initiatief/Platform
Studio Stekker
FC Amersfoort Festival
Woodlum Festival

Beste Video
John Coffey – Broke Neck
Happy Camper – The Daily Drumbeat
APRIL – Raw Love

In de aanloop naar de Awards-uitreiking zullen we de genomineerden nader introduceren en het muzikale programma onthullen. Houd daarom de komende weken de site in de gaten voor meer nieuws over de 3voor12/Utrecht Awards.

De jury
Wie er met een Award en een (geheel in Utrechtse stijl) prijzenpakket vandoor gaan, word bepaald door een gerenommeerde driekoppige jury. Dit jaar bestaat deze uit Eefje de Visser (muzikant), Hans Vrijmoed (popjournalist, dj, Utrecht-watcher) en Niels Aalberts (marketing voor Friendly Fire).

Publieksprijs
Naast de vijf nominaties door 3voor12/Utrecht, is er ook een publieksprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan één van de genomineerden voor Meest Veelbelovende Act. Breng je stem uit.

De uitreiking
Op zaterdag 13 december maakt 3voor12/Utrecht de winnaars bekend tijdens de Awardshow in EKKO (Facebook-event) De rode loper wordt die avond uitgerold en de flessen cava ontkurkt voor de makers én liefhebbers van de Utrechtse muziekscene. Ook treden er drie succesvolle, Utrechtse acts op. Kaartjes zijn €5, maar je kunt er ook 3 voor €12 kopen. Kortom: een avond waar je bij moet zijn!

Eerdere winnaars:
Blaudzun (Beste album 2012), Kyteman (Beste live-act 2009), Le Guess Who? (Beste initiatief 2009), John Coffey (Beste live-act 2012), Mister and Mississippi (Meest veelbelovend 2012), COPPERSKY (Meest veelbelovende act 2013), Eefje de Visser (Beste album 2013), Roosbeef (Beste album 2009), My Blue Van (Beste live-act, Beste video 2013), Young Locals! (Beste initiatief 2012).

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2014, zaterdag 13 december 2014, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht