Kort Utrechts Popnieuws Week 48 Kort Utrechts Popnieuws Week 48

Art Rocks, Alan Lauris, Van Piekeren, J.A.E., Soestvrijstaal, Solar Flare, A Brighter Light, My Blue Van

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 48

Art Rocks, Alan Lauris, Van Piekeren, J.A.E., Soestvrijstaal, Solar Flare, A Brighter Light, My Blue Van

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor Art Rocks, Alan Lauris, Van Piekeren, J.A.E., Soestvrijstaal, Solar Flare, A Brighter Light en My Blue Van.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Halve finalisten Art Rocks 2014 bekend
De afgelopen weken stuurden 165 artiesten en bands een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks 2014, een landelijke muziekcompetitie die plaatsvindt binnen het Centraal Museum in Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen, en het Groninger Museum. De dertig beste acts zijn door een vakkundige jury en publieksstemmen geselecteerd. Deze artiesten staan in de halve finales waar ze live in de musea optreden bij het door hen gekozen meesterwerk. De museumronde van het Centraal Museum vindt plaats op zaterdag 29 november van 13.00 - 16.00 uur. De halve finalisten die dan spelen zijn Zenith, Ekio & Yesper, Roos Blufpand, Christel Meijer, Jeroen Kant, De Oorganisatie, Insayno & Rass Motivated, Sophie Veline, The Virgin Army en Jantsje Procee. De beste acts uit de drie voorrondes staan in de finale tijdens Eurosonic Noorderslag in het Groninger Museum.

Alan Lauris komt met nieuwe 'handgeletterde' video
De nieuwe video van Alan Lauris, 'Dedicate', is een gaaf timelapse-filmpje van teksten die door Arianne Notenboom met de hand zijn geletterd op een krijtbord van 2 x 1. In
totaal 720 foto's en in 8 maanden gemaakt.Na 'Following Albert' met de 'stop-motion'-video met sok-pop Albert in de hoofdrol, is ‘Dedicate’ de tweede single van de EP 'Q3 (the Quest part 3)'.


Van Piekeren eert de Voorstraat
Afgelopen zondag was de tweede aflevering te zien van de zesdelige VPRO-documentaire over de Voorstraat. Eén van de bewoners die in de serie wordt geportretteerd is Jan van Piekeren. En laat hij nou de frontman zijn van de Nederlandstalige band met dezelfde naam. “Heavy passie op een beschaafd volume”, is hoe ze zelf hun muziek beschrijven. Op het binnenkort te verschijnen album Lijf en Rauw staat een eerbetoon aan de Voorstraat.


Je Afrikaanse Excellentie is terug met U-Bocht
In het persbericht bij deze track staat Het is een tijd stil geweest rondom Je Afrikaanse Excellentie”. Grapje denken wij, want één keer per maand duikt J.A.E. wel weer ergens op. Deze keer met de door Southbeats geproduceerde track U-Bocht. Het nummer staat niet op zijn De Lyfestyle EP die in december wordt verwacht.

Zevende seizoen Soestvrijstaal start op 12 december
Op vrijdag 12 december start het zevende seizoen van Soestvrijstaal, het platform dat het beste talent uit Soest en omstreken scout en een podium biedt. Op de eerste podiumavond staan Elena, The Badger and the Bass, Schoppenheer, Roads To Roam en Nick Dales. Dit seizoen introduceert Soestvrijstaal een entreeprijs van €2,50 voor de podiumavonden. Om de kwaliteit én de toegankelijkheid van de avonden te bewaken in een tijd van teruglopende subsidies, heeft de organisatie besloten om de jongeren om een kleine bijdrage te vragen. De avond vindt plaats in Artishock en begint om 20.00 uur.

Nieuwe single Solar Flare
Iets meer dan een week geleden verscheen de nieuwe single van de Zeister indierockband Solar Flare, ‘Wheels on Water’. De band speelt het weekend van 28 november twee shows in Zeist.


A Brighter Light en My Blue Van in finale Grote Prijs van Nederland
Op zaterdag 20 december doen twee Utrechtse acts mee aan de finale van de Grote Prijs van Nederland. My Blue Van is finalist bij de bands en A Brighter Light in de categorie singer-songwriters. A Brighter Light is op 12 december trouwens nog een keer te zien in thuisstad Utrecht. Samen met Valour up Twice, ook finalist in de Grote Prijs, spelen ze in de Kargadoor op een editie van KargaLive. De deuren van de Kargadoor gaan om 20.15 uur open. A Brighter Light speelde een paar weken backstage in het Paard een versie van ‘Home’, dat ook op het album van Lorrainville staat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht