Kort Utrechts Popnieuws Week 46

Inlakech, Aestrid, Jelle Buma, Kunstbende, Nachtcultuur, Grote Prijs van Leidsche Rijn

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor inlakech, Aestrid, Jelle Buma, Kunstbende, Nachtcultuur en de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

‘Bare’ eerste single van inlakech
inlakech is een vijfkoppige formatie rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Als frontvrouw vertelt ze op haar eigen aanstekelijke wijze haar verhaal. ‘Bare’ is de debuut-single van de band en tevens de eerste kennismaking met de EP Elephants, die in januari 2015 verschijnt. De muziek van inlakech is het beste omschrijven als pop/folk maar dan van het rauwere soort. Droge drums, geraffineerd gitaarspel (akoestisch en elektrisch) en de sterke stem van Nienke Lohuis zorgen voor een intens geluid. Check de mooie clip bij de single.

Video: ‘Long Distance Runner’ van Aestrid
Aestrid heeft deze week een nieuwe clip uitgebracht. 'Long Distance Runner' is afkomstig van het meest recente album No Map or Address.

Video: Jelle Buma - 'Sweach'
In juni maakten we al melding van een nieuw album van drummer Jelle Buma, die je o.a. kunt kennen van Mercy Giants. Industrial dubstep frenzy noemt hij de muziek die hij als solo-artiest maakt. Buma combineert live-drums met de geluiden van een Roland SPD-S. Deze week verscheen de clip voor 'Sweach', de titeltrack van het later te verschijnen album.

Aanmeldingen voor Kunstbende geopend
De Kunstbende geeft al jaren aan 3.500 jongeren een podium om hun talent te laten zien aan een professionele jury. Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen meedoen aan de dertien voorrondes in acht categorieën: dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. De wedstrijd draait om creativiteit, binnen en buiten de lijntjes. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2015 is het thema Feest. Van maart tot en met juni 2015 vinden de voorrondes plaats door heel Nederland. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale op 26 september 2015 in de Westergasfabriek in Amsterdam. De finalisten worden beoordeeld door bekende professionals per categorie.
En, hoe verder je in de wedstrijd komt, hoe uitdagender het wordt. Van workshops tot het ultieme einddoel: optreden voor een groot publiek op een ‘mainstage’, zoals een show op Mysteryland of een filmvertoning op het International Film Festival Rotterdam. Meld je aan op kunstbende.nl.

Deelnemers voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend
De deelnemers aan de tweede editie van de Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn bekend. De GPvLR is een bandwedstrijd voor jongeren tussen 12 en 19 jaar uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. In twee voorrondes wordt gestreden om een plek in de finale op 19 december in Azotod. Dertien bands hebben zich aangemeld voor de Grote Prijs. De deelnemers vormen een mix van bands die al langer bestaan en bands die nog maar recent zijn opgericht. In de voorrondes nemen de volgende bands het tegen elkaar op: Artifact, Between The Jars, Blue stars, By Thursday, Leg Out, Music Mixxx, Popnummer, Reveiled, The Rivals, Spring in 't Veldje, Still Waters Run Deep, T4 en The Wakeup.
De voorrondes vinden plaats op 20 november (Leidsche Rijn College) en 27 november (Theater Vleuterweide) van 19.00 uur tot 22.00 uur. In elke voorronde kunnen de bands naast een juryprijs ook een publieksprijs winnen. De winnaars van de publieksprijzen gaan net als de winnaars die door de jury uitgekozen zijn, door naar de finale op vrijdag 20 december in Azotod.

Nachtcultuur Woerden opent aanmelding
Op zaterdag 28 maart 2014 vindt de vierde editie plaats van Nachtcultuur, het festival dat op verschillende bijzondere locaties in Woerden een breed cultureel programma aanbiedt. Er staan tal van podia in kroegen en restaurants maar ook in historische gebouwen, musea, winkels, leegstaande panden, ateliers of in een container, op de pleinen of ergens buiten Woerden. Nachtcultuur biedt een podium aan nieuwe artiesten en is daar ook naar op zoek. Als jij je kunsten wilt vertonen, muzikaal bent, je mannetje staat als cabaretier, iets met kunst doet, bezig bent met fotografie of visuals, graag een gedicht voorleest en iets met Woerden hebt, dan is Nachtcultuur iets voor jou. Ben je niet verbonden met Woerden? Niet getreurd: je kunt ook connectie maken met een Woerdenaar en een nieuw project ontplooien. Aanmelden doe je via de website.