Kort Utrechts Popnieuws Week 45 Kort Utrechts Popnieuws Week 45

John Coffey, MTT, Lijpe, pOPKE, Causes, Soundgram Post, 9 meter sessies, Fall's Up en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 45

John Coffey, MTT, Lijpe, pOPKE, Causes, Soundgram Post, 9 meter sessies, Fall's Up en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met aandacht voor John Coffey, MTT, Lijpe, pOPKE, Causes, Soundgram Post, 9 meter sessies, Fall's Up en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Video: ‘Broke Neck’ van John Coffey
In februari presenteert John Coffey het nieuwe, derde album. Voor iedereen die ongeduldig is, zoals wij, is er nu de eerste single/video ‘Broke Neck’. Een Ferrari, het Cartesius Museum, spandex en mannenbillen. We like!

Video: ‘Land’ van MTT
'Land' is de nieuwe video van MTT. Het nummer is mede-geproduceerd door de Utrechtse producer Krampfhaft. De video is volledig geschoten met een iPhone6 in de bergen achter Silifke, een havenstad aan de zuid-oostkust van Turkije. Te zien is een vervreemdende dans bij een Romeins aquaduct en wat karakteristieke figuranten. Op woensdag 26 november speelt MTT in ACU, samen met IX.

Rapper Lijpe tekent bij Top Notch en komt met bonusuitgave EP 'Van De Bodem Naar De Grond'
De Maarssense rapper Lijpe heeft zich in korte tijd bewezen met sterke tracks, diverse optredens en populaire sessies verschillende hiphopblogs. Ook de in Marokko geschoten video van het het nummer ‘Ogen In Je Rug’ oogstte veel lof. Recent heeft hij een contract getekend bij het bekende label Top Notch. Het label brengt dit najaar een bonusversie uit van de eerder in eigen beheer uitgebrachte EP 'Van De Bodem Naar De Grond'. De EP komt nu ook fysiek beschikbaar en verschijnt op de streaming platforms. Natuurlijk vraagt een re-release ook om extra’s: op de nieuwe tracklist vind je vier bonustracks.

pOPKE presenteert debuut-EP in Houtzaagmolen De Ster
Begin jaren negentig speelden Popke Crowl en Peter Tol samen in de Utrechtse band The Charlies. Dezelfde band overigens waarin Daniel Lohues speelde voordat hij, terug in Drenthe, doorbrak met Skik en zijn solowerk. Nu, ruim twintig jaar later, pakken Crowl en Tol als duo de draad weer op, onder de naam pOPKE. De springerige pop van destijds heeft plaatsgemaakt voor volwassen Lo-Fi Easy Listening. Op zaterdag 8 november presenteert pOPKE hun zes nummers tellende debuut-EP in Houtzaagmolen De Ster in Utrecht. De 10” vinyl EP is in een beperkte oplage geperst voor donateurs van het project pOPKE en is exclusief te koop op de avond van de presentatie. Het album wordt daarnaast ook digitaal uitgebracht via o.a. iTunes en Spotify, waarop nu al de single ‘One Step Forward’ te vinden is. De avond in Houtzaagmolen de Ster begint om 19.30 uur en de support is van ThickShag & Marty. Entree is €6 of €15 inclusief EP.

Rupert Blackman is terug met Causes
Causes is de nieuwe band van Rupert Blackman, die we nog kennen van zijn solo-album van zo’n anderhalf jaar geleden. Over het hoe en waarom van deze stap is nog weinig te vinden, maar dat gaan we uitzoeken. Feit is dat de eerste single ‘Teach me how to Dance With you’ heet.

Soundgram Post opent nieuwe muziekstudio’s in Utrecht
Op zondag 16 november opent SOUNDGRAM POST de deuren van haar nieuwe opnamestudio’s. De opname-, mixage- en kantoorruimte is gevestigd in het kunstenaarsverzamelgebouw aan de Archimedeslaan 16 (waar ook HAL16 zit). De studio’s worden gebruikt voor muziekcompositie en geluidsproducties. Dat doen ze voornamelijk voor film, televisie, games, reclame en andere multimedia projecten. In de live-opnameruimte is er plek voor grote groepen muzikanten. De opening is op zondag 16 november en begint om 13.00 uur. En er zullen verschillende bekende filmcomponisten aanwezig zijn.

DJ Hagy: shoegaze-pop uit Utrecht
Hagy was lang een solo-project van Maurits Hagemand (o.a. We Love People in Bearsuits). Inmiddels hanteert hij het voorvoegsel dj. Anders dan je zou denken is DJ Hagy geen dance-act maar een band die shoegaze-pop maakt. Luister naar 'This is What You Want, This Is What You Need'.

Amersfoorts New Arrivals presenteert debuut-EP in Café Miles
Op 21 november presenteert de Amersfoortse band New Arrivals haar debuut-EP. Het vijftal maakt naar eigen zeggen dansbare en catchy popliedjes met hier en daar een lekker rauw randje. Of dat zo is kun je vrijdag 21 november vanaf 21.00 uur horen in Café Miles.

Lucy Paul en Noam Vazana op tweede editie 9 Meter Sessies
Op zaterdag 15 november biedt 9 Meter Sessies een tweede singer-songwriter avond in de Kargadoor. Tijdens de optredens in de 9 meter lange ruimte worden opnames van de artiesten gemaakt die achteraf te horen zijn op Soundcloud en Facebook. Bij de intieme sessie voorafgaand aan de avond heb je de mogelijkheid om een stapje dichterbij de artiest te staan en zijn repertoire beter te leren kennen. Op deze editie spelen Lucy Paul en Noam Vazana. Lucy Paul heeft al op twintigjarige leeftijd haar eigen backingband en een scala aan zelfgeschreven nummers in de genres pop, country en folk. De muziek van de Israëlische Noam Vazana kan omschreven worden als symfonische pop met  o.a. Neil Young en Kate Bush als inspiratiebronnen. De deuren gaan om 20.00 uur open (de intieme sessies zijn om 19.30 uur). Entree is 5 euro. De derde en tevens laatste editie vindt plaats op 13 december.

Fablewright en Pick a Lily op tweede editie van Fall’s Up
Woensdag 12 november vindt in Hofman Café de tweede editie plaats van de gratis toegankelijke live-avond Fall’s Up. Fall’s Up wordt georganiseerd door een aantal studenten van de opleiding HKU Music Management en staat voor een ongedwongen, gezellige en warme sfeer. Op deze editie spelen Pick a Lily (harmonieuze soms jazzy melodieën) en Fablewright (nog live te zien op de Club van afgelopen januari). Tijdens Fall’s Up kun je als bezoeker stemmen op de band die je graag nog eens terug zou willen zien. Na drie edities worden de stemmen geteld en krijgt de winnende band een extra boeking bij Hofman Café en een plek binnen de programmering van de Sugarfactory in Amsterdam. Fall’s Up begint om 21.00 uur.

Rapper Jae Fly dropt nieuwe track ‘What Keeps Going On’
De Engelstalige MC Jae Fly studeert aan de Herman Brood Academie. Samen met zijn vaste producer Apollo is hij de studio ingegaan en hebben ze de track ‘What Keeps Going On’ gemaakt. In het nummer worden ze bijgestaan door zangeres Nadiah.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht