Emil Landman, APRIL en Aestrid bevestigd voor 3voor12/Utrecht Awards 2014

Diversiteit van de Utrechtse muziekscene komt samen in de Awards-line-up

Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Nikki Smits ,

Op zaterdag 13 december worden de 3voor12/Utrecht Awards 2014 uitgereikt in EKKO. De genomineerden zijn inmiddels bekend, en natuurlijk mag een muzikaal programma daarbij niet ontbreken. 3voor12/Utrecht maakt bekend dat de Utrechtse singer-songwriter Emil Landman, popduo APRIL en indierockband Aestrid tijdens het gala zullen optreden. Met deze line-up onderstreept de Awardsshow de diversiteit van de Utrechtse muziekscene.

Emil Landman
Afgelopen oktober verscheen het debuutalbum Colours And Their Things van Emil Landman. Een album dat volstaat met bonte, kleurrijke verhalen, verzameld op een lange reis door Nashville, New Orleans, Memphis, Oklahoma en Chicago. Inmiddels is Landman uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, heeft hij in De Wereld Draait Door gestaan én is hij ook nog eens voor maar liefst twee Awards genomineerd (Meest veelbelovende act en Beste album). In december gaat hij touren met singer-songwriter Dotan en zal hij de support-act van Blaudzun zijn bij enkele optredens.  

APRIL
Vergeet niet je dansschoenen aan te trekken, want APRIL staat op het programma en dat belooft wat. De band uit Utrecht wordt gevormd door alterego’s Violet (Julia Hendriks) en Crimson (Jorn Mathijssen). Het duo maakt retropop en laat zich inspireren door Aladdin Sane (David Bowies alter ego) en een voorstelling van Brian Duffy. Afgelopen september kwam de eerste EP van APRIL uit: Crimson. Vier vrolijke, dansbare liedjes met een scherp randje. Begin 2015 komt de volgende EP Violet uit. Net zoals Emil Landman doet het duo binnenkort een aantal supportshows voor Blaudzun. 

Aestrid
Indierockband Aestrid gaat al flink wat jaren mee en heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd. Afgelopen oktober kwam het derde album No Map Or Address uit. Een album dat de band in Canada in slechts acht dagen opnam. De band wilde namelijk terug naar de chemie en energie van het live spelen; iets dat je zeker terug hoort in de plaat, die rauwer en vrijer klinkt dan eerder werk. De rode draad in de liedjes vormt de zoektocht in het leven naar de eigen identiteit, zingeving en liefde, waarvoor geen kaart bestaat en waarvan geen adres bekend is.  

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2014 met Emil Landman, APRIL en Aestrid, zaterdag 13 december 2014, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht