#LGW14: Shop 'till you drop tijdens Le Guess Who?

Op jacht naar koopjes op Le Bazarre en de Mega Platen en CD Beurs

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Beeld: Le Bazarre ,

Dit weekend staat Utrecht in het teken van de muziek. De stad loopt vol met muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland om het sterke muzikale programma van Le Guess Who? bij te wonen. Al die bezoekers kunnen Utrecht natuurlijk niet verlaten zonder fysiek aandenken aan dit mooie festivalweekend. Daar is in voorzien, want je kan zaterdag naar hartenlust winkelen op Le Bazarre en de Mega Platen en CD Beurs.

Le Bazarre
Zaterdagmiddag vindt op de Neude weer een editie van de culturele rondreizende Utrechtse markt Le Bazarre plaats. Liefhebbers van kwaliteitsvintage, zelfgemaakte- en streekproducten, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken en grafische kunst zullen hier zeker aan hun trekken komen.

Iedere editie van Le Bazarre kent een andere samenstelling van verkopers, dus ook voor diegenen die de markt al eens eerder bezochten is er weer genoeg nieuws te ontdekken. Deze keer kun je voor een nieuw setje oude kleren onder andere terecht bij Jut & Jul en Sussies Vintage. Aan de mannen (en vrouwen met shoppende mannen) is ook gedacht: drink een lokaal biertje van Ceaux of schaf een fikse stapel vinyl aan. Is je lief dan nog niet klaar met shoppen? Bij de Brommerbios kun je terecht voor korte films en animaties. Helemaal gratis en voor niks.

Le Bazarre op de Neude wordt gehost door Le Guess Who? dat zelf ook aanwezig zal zijn met een eigen stand waar je informatie over het festival kan inwinnen en merchandise kan aanschaffen.
 

Mega Platen en CD Beurs
Tegelijkertijd vindt in de Jaarbeurs de 42e editie van de Mega Platen en CD beurs plaats. Een evenement dat in de afgelopen jaren internationale naam en faam heeft verworven als dé plek voor de meest uitgebreide vinylcollecties, exposities, boekpresentaties en signeersessies. Trek je wandelschoenen aan, want het gaat hier om de grootste platenbeurs van de wereld: ruim 450 standhouders afkomstig uit vijftig verschillende landen. Maar liefst tien voetbalvelden aan stands kun je langs, op zoek naar dat ene bijzondere singletje.

Op de beurs is ook ruimte voor livemuziek: De Staat lanceert zijn nieuwe EP Vinticious Versions met een optreden en er is een Meet & Greet met de band. Ook de legendarische Utrechtse band Secret Sounds zal er een optreden verzorgen. Het muzikale hoogtepunt van Secret Sounds mag dan in de jaren tachtig liggen, het uitbrengen van een boxset met hun gehele oeuvre is aanleiding het podium weer te betreden.

Ook de Mega Platen en CD Beurs heeft een duidelijke link met Le Guess Who?. Een aantal artiesten (waaronder Wreckless Eric) van het festival zal tevens aanwezig zijn op de Mega Platen en CD Beurs voor korte optredens en signeersessies.
 

Te zien: Le Bazarre, zaterdag 22 november (12.00 – 17.00 uur) @ De Neude, Utrecht &
Mega Platen en CD Beurs, zaterdag 22 november (9.00 – 17.00 uur) en zondag 23 november (10.00 - 17.00 uur) @ Jaarbeurs, Utrecht.