#LGW14: Le Mini Who? Doet er nog een schepje bovenop

Tweede lading namen voor gratis satellietfestival Le Guess Who?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zondag de zestiende start de VPRO met het uitzenden van een zesdelige documentaireserie over de Utrechtse Voorstraat, waarna heel Nederland deze straat kent. Muziekliefhebbers in den lande kennen de hem natuurlijk allang. Tijdens Le Guess Who? vindt daar immers altijd het gratis satellietfestival Le Mini Who? plaats. Ook dit jaar vormt de Voorstraat (samen met de nieuwe locatie Oosterkade) weer het bruisend middelpunt van deze dwarse muziekmiddag. Vandaag wordt het tweede deel van het programma bekend gemaakt.

Nadat eerder bekend werd dat onder andere Harry Merry, Mountain States, Yuko Yuko, Alexi Lalas, Marisa Anderson en Ode To The Quiet te zien zijn in en om de Voorstraat en Oosterkade, presenteert Le Mini Who? vandaag nog een hele stoet aan nieuwe mooie acts.

Zo levert de Haarlemse platenmaatschappij Geertruida uit haar stal de psychedelische emo-punkrocker Floris Bates & The Rented Friends, garagerockers Frankenberries en de Nederbeat van De Kliko’s. Te veel gitaargeweld naar je smaak? Ga dan naar Kledingwinkel Revenge voor de fragiele synthpop van Sofie Winterson, het soloproject van voormalig DWDD huisband The Souldiers. Ondertussen presenteert het Utrechtse collectief Shaky Maracas samen met de eveneens Utrechtse platenlabels Ducktape Records en (het begin deze maand gelanceerde) Tiny Room Records een programma met Golden Holdmund & The Puddle Parade, My Little Phoney, DJ Hagy en de shoegaton van Sven Agaath. Eerder deze maand bleek tijdens de presentatie van hun debuutalbum Simple Field Calculator dat hun eigenzinnige mix van shoegaze en reggaeton het live bijzonder goed doet. Voor een echte portie vintage Americana (Belle of Louisville) of psychedelische bluesrock (DeWolff) kun je terecht bij Sussies.
Op andere plekken op en rond de Voorstraat en de nieuwe locaties aan de Oosterkade staan Chantal Acda, Karawane, Yakumo en de duistere folk van het Utrechtse This Leo Sunrise op het programma.

Ruimte voor beeldende kunst is er onder andere in een door Subbacultcha! georganiseerde expo in Het Kapitaal (Kazuma Eekman, Gerda Postma & Piet Langeveld, Jip Piet) en in Studio Ayqiodo (Juan Eringaard).

Zelf actief aan de slag gaan met muziek kan ook: in café Het Hart mag een ieder die dat wil tijdens Open Naald zijn of haar plaatjes komen draaien. Zelfs (of sterker nog: juist!) als je geen DJ ervaring hebt.

 

Te zien: Le Mini Who? 2014, zaterdag 22 november @ Oosterkade (11.30 - 13.30 uur) en Voorstraat (13.30 - 18.00 uur), Utrecht. Entree is gratis.

Meer informatie vind je op de Le Mini Who? Facebook pagina. Het tijdschema staat inmiddels online (pdf).